Oosterzele sluit aan bij Huis van het Kind in Zottegem

Oosterzele sluit aan bij Huis van het Kind in Zottegem

Schepen Marleen Verdonck uit Oosterzele en schepen Kurt De Loor uit Zottegem bezegelden het samenwerkingsverband voor het Huis van het Kind. Foto: jvw

Oosterzele / Zottegem -

De gemeente Oosterzele sluit voor het Huis van het Kind aan bij Zottegem. De overeenkomst is rond en de aansluiting is goedgekeurd door de gemeenteraad. Oosterzele vervangt Zwalm in het samenwerkingsverband.

Ook oppositiepartij Open VLD Plus drong aan op een Huis van het Kind voor Oosterzele en vroeg eerder al naar de intenties van het gemeentebestuur. Een Huis van het Kind brengt verschillende organisaties onder één dak. Het gemeenschappelijk doel is aanstaande ouders, gezinnen met kinderen en jongeren te informeren en te ondersteunen.

“Het Huis van het Kind Zottegem is er voor alle kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar en voor iedereen die zorg draagt voor kinderen en jongeren in Lierde, Sint-Lievens-Houtem, Brakel, Zwalm en nu dus ook Oosterzele”, legt schepen van Kinderopvang en Gezinsbeleid Marleen Verdonck (CD&V) uit.

Te klein voor eigen Huis

Zwalm stapt volgend jaar uit dat samenwerkingsverband en sluit zich aan bij Oudenaarde. In Oosterzele heeft Zottegem nu dus een nieuwe partner gevonden.

“In Zottegem zitten Kind & Gezin, het Zottegems Initiatief Buitenschoolse opvang (ZIBO), Zibokaffee, zibo­theek, ruilwinkel Twinkeltje, een infopunt voor ouders, studie- en opvoedingsondersteuning De Katrol en de dienst voor Gezinsopvang gehuisvest. Inwoners van Oosterzele kunnen vanaf nu ook een beroep doen op die dienstverlening.”

Om een eigen Huis op te richten is Oosterzele te klein. “Bovendien is het subsidiebedrag dat de gemeente krijgt ontoereikend om een eigen Huis van het Kind op te richten en de Vlaamse overheid verwacht dat er vanaf 2019 in elke gemeente een Huis van het Kind is. Oosterzele heeft ook al op andere vlakken een aantal samenwerkingsverbanden met steden en gemeenten in Zuid-Oost-Vlaanderen. Daardoor lijkt Zottegem op dat vlak een aangewezen partner voor ons. Ook geografisch sluit Oosterzele goed aan bij Zottegem, wat maakt dat het Huis van het Kind ook makkelijk bereikbaar is.”

Het Huis van het Kind is gevestigd in de Kloosterstraat 40 in Erwetegem.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio