65 jaar getrouwd

Jef en Rachel, briljanten familiegeluk in de Rendekensstraat

Goede grond in Destelbergen en Heusden voor pas en iets langer getrouwde koppeltjes, dat las u hier al eerder: met Jef en Rachel kwam nog maar eens een briljanten echtpaar bij de lange lijst van huwelijksvreugde. Het schepencollege bracht hen voor de gelegenheid een bezoekje aan huis in de Rendekensstraat.

Jozef was postbode, en ontmoette zo zijn vlam begin jaren 50 in Heusden. Wellicht de tijd dat de postbodes nog niet zo nauw op hun uurwerk moesten kijken als nu. In 1953 trouwden ze en trokken ze in in een klein huisje in de Heidestraat. Na de geboorte van zoon Marc sloegen ze al snel aan het bouwen, vijf jaar later kwam ook zoon Luc het gezin aanvullen. De jubilaris was ondertussen al promotie aan het maken binnen de post, via ommetjes in Dilbeek en in Brussel. Moeder Rachel zorgde voor het huishouden – hulp bij familie en ging ook poetsen in het café van haar zus. Jozef werd er later zelfs vaste tapper. Echt iets voor een Bourgondiër en levensgenieter, zo  bleek. 

De geboorte van het eerste kleinkind Ann zorgde ervoor dat Rachel ook al eens voor onthaalmoeder of –oma speelde. Met Lien kwam er nog een speelkameraadje bij. Die leerde al vlug met de Marklintrein spelen in de Rendekensstraat, wanneer ze niet op de zelfgemaakte schommel zat ten huize van de jubilarisen.

Na zijn actieve leven stortte Jef zich onverwacht op de boeken: een vaste klant van de bib, zo blijkt. Dat pensioenleven valt overigens niet echt op bij het briljanten koppel: het huis en de tuin liggen er nog altijd piekfijn bij. Lion en Eliana zijn ondertussen hun achterkleinkinderen. Met de hulp van Familiezorg en heel veel familie kunnen de jubilarissen ondanks wat kleine leeftijdskwaaltjes perfect en gelukkig samen blijven wonen in de Rendekensstraat. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio