Wielrennen Elite z/c en beloften 87ste Grote Prijs Stadsbelangen Sint-Niklaas - Team Cibel-Cebon rijdt tegenstand aan flarden en pakt zowaar de top vijf

Michiel Dieleman mag van zijn maats de klus afmaken

Michiel Dieleman mag van zijn maats de klus afmaken

Michiel Dieleman, Cedric Raymackers en Dieter Bouvry illustreerden de suprematie van een heersend Cibel-Cebon. Foto: ERIC NOENS

Sint-Niklaas -

Cibel-Cebon zorgde voor een nooit geziene machtsontplooiing in Sint-Niklaas. Onder het goedkeurend oog van de heer en mevrouw De Witte-De Blick, de hoofdsponsors van het team, reden de renners van Gaspard Van Peteghem de concurrentie op een hoopje.

Al na 15 kilometer brak het peloton van 91 renners in twee stukken en bleven er nog 37 renners over in de spits. Daarbij was van Cibel-Cebon alleen Johannes De Paepe niet mee. Alle andere renners van de ploeg maakten wel deel uit van de kopgroep. Op vijftig kilometer van het einde trokken de renners van het team het tempo nog wat op en moesten er weer 13 renners overboord. Op 25 kilometer van het einde ging het afvallingswerk verder, zodat alleen nog de Zuid-Afrikaan Jayde Julius en de Spanjaard Alonso Montes het tempo van het kwartet Michiel Dieleman, Gianni Marchand, Cedric Raymackers en Dieter Bouvry konden volgen. Enkele kilometers verder moesten ze overboord en werden ze weer ingerekend. De vier ploegmakkers maakten er een ploegentijdrit van. Streekrenner Dieleman bolde als eerste over de streep. Timothy Stevens won de spurt voor de vijfde plaats. Vijf renners van dezelfde ploeg in de top vijf, nooit gezien.

Genieten

“Dit was genieten”, gaf Dieleman toe. “We wisten dat de druk volledig op onze schouders lag en dat de tegenstand niet zwaar woog. We hebben onze verantwoordelijkheid genomen en op de juiste momenten het tempo opgetrokken. Toen we met vier overbleven, waren we er snel uit dat ik mocht winnen. Alweer een tijdje geleden. Meestal werk ik voor de ploeg. Leuk als de ploegmakkers je dit succes gunnen. Een bewijs van de prachtige sfeer. Van ons heb je het laatste nog niet gezien”, aldus Dieleman, die dinsdag in Houtem rijdt en nadien ook de Ronde van Luik.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio