De Lijn bracht 145.000 festivalgangers naar Rock Werchter

De Lijn bracht 145.000 festivalgangers naar Rock Werchter

Foto: BELGAONTHESPOT

Uit tellingen tot zondagavond 19 uur bleek dat De Lijn ruim 145.000 festivalgangers heeft vervoerd naar Rock Werchter. Dat heeft de Vlaamse vervoermaatschappij gemeld.

De festivalbussen vanuit Leuven en Aarschot naar Rotselaar lieten het op een na beste cijfer ooit optekenen. Alleen de uitzonderlijk natte editie van 2016 scoorde nog beter met 158.200 festivalgangers. Dat jaar reden er extra pendels vanuit Haasrode (Leuven), Heverlee (Leuven) en Brussel.

In vergelijking met vorig jaar was de bezetting de voorbije dagen veertien procent beter. De tendens van woensdag (stijging van vijftien procent), toen de bussen alleen naar camping The Hive reden, werd nadien dus voortgezet.

Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant, looft zijn personeel. “Chauffeurs, controleurs, dispatching en medewerkers achter de schermen zorgen er gedurende zes dagen voor dat alle festivalgangers veilig op de wei en terug thuis geraken.”

Vanuit Rotselaar rijden maandag bussen van 6 tot 14 uur om kampeerders naar de stations van Leuven en Aarschot te brengen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees