Lampaert tekent bij, ook Terpstra dicht bij contractverlenging

Lampaert tekent bij, ook Terpstra dicht bij contractverlenging

Foto: Photo News

Yves Lampaert rijdt ook volgend jaar voor Quick Step Floors. De kersverse Belgische kampioen heeft aan het begin van de Tour een overeenkomst gevonden met Patrick Lefevere. Na zijn uitstekende eerste helft van het seizoen was Lampaert (27) gegeerd bij verschillende ploegen. De West-Vlaming heeft echter een emotionele band met Quick Step Floors, maar wou graag boter bij de vis en die heeft hij nu gekregen. De duur van het nieuwe contract is nog niet bekend.

Ook Niki Terpstra staat dicht bij een contractverlenging. “De gesprekken met Niki en zijn management verlopen zeer gunstig. Ik maak mij sterk dat we er nog tijdens deze Tour zullen uitgeraken”, zegt Lefevere.

Terpstra was vorig jaar na een mindere periode genoodzaakt een contractverlenging van één jaar met een lager basissalaris, maar met hoge bonussen te tekenen. Dat loonde met zeges in Harelbeke en de Ronde van Vlaanderen. Maar de Nederlander wil dat gouden voorjaar op zijn 34ste graag verzilveren met een hoger basisloon. Daar knelt nog het schoentje. “Ik opteer voor een bonusgericht contract. Ik betaal graag veel aan renners die presteren, maar niet aan renners die hebben gepresteerd”, aldus de CEO van Quick Step.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.