Aantal inbraken in Lochristi bijna gehalveerd

Aantal inbraken in Lochristi bijna gehalveerd

Foto: RRR

Lochristi - De Federale politie gaf pas de criminaliteitscijfers van vorig jaar vrij. Opvallend: het aantal inbraken is in Vlaanderen en Wallonië fors gedaald. Een trend die we ook bij ons merken, want waar Lochristi twee jaar geleden nog 91 keer ongewenst bezoek kreeg, is dat aantal nu nagenoeg gehalveerd naar 51. Een daling met liefst 44 procent.

Bij de criminaliteitscijfers valt dus vooral de forse daling van woninginbraken op. Cijfers die enkele jaren geleden gemiddelden haalden tot 207 per dag, pieken nu op 145. In eigen gemeente was er de voorbije jaren een schommeling, waar weinig houvast aan te krijgen was. Nu is er voor het eerst een echt dal.  In 2013 waren er 77 inbraken, in 2014 steeg dat naar 95, een jaar later zaten we op het vorige niveau met 74, om dan weer te pieken in 2016 naar 91. Vorig jaar waren inbrekers plots heel wat minder actief, op botsten ze op meer veiligheid en preventieve maatregelen, want het aantal onaangekondigd en ongewenst bezoek met slechte bedoelingen nam een fikse duik naar 51. 

Duiding van de Federale Politie heeft het onder meer over meer camera’s, meer inbraakpreventie en effectieve acties tegen rondtrekkende dievenbenden. Privébewakingsfirma’s worden vaker ingezet, en vakantietoezicht raakt ook stilaan vertrouwd bij wie er even op uittrekt. Autodiefstallen en diefstallen uit voertuigen gingen in 2017 algemeen dan wel weer de hoogte in. 

Op onze nationale nieuwssite kan u de kaart van Vlaanderen raadplegen en zien hoe het er in de ons omliggende gemeenten aantoe gaat. Klikken op deze link en op de gemeente van uw keuze. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio