Omdat het zo’n feest was: Werchter kijkt opnieuw naar Rode Duivels

Afgelopen vrijdag supporterden de fans aan The Slope voor de Belgen. Foto: evb

Rotselaar / Haacht / Werchter -

De halve finale tussen de Rode Duivels en Frankrijk van dinsdag om 20 uur wordt op groot scherm uitgezonden op de Werchter weide. Dat bevestigt burgemeester Steven Swiggers (Open VLD) van Haacht.

“De infrastructuur is door het festival ter beschikking gesteld. Samen met collega burgemeester Dirk Claes van Rotselaar (CD&V) namen we na de wedstrijd van vrijdagavond onmiddellijk actie. Toch duurde het nog een dag alvorens alles in kannen en kruiken was”, zegt burgemeester Swiggers. “Zo was het niet evident om na een door de zon vermoeiende Rock Werchter-editie voldoende vrijwilligers bij elkaar te krijgen. Sommigen planden al verlof na het festival. Ook op de beschikbaarheid van het Rode Kruis was het even wachten.”

Op de weide (gedeelte North West Walls) zullen togen worden uitgebaat, en parkeren kan in het verlengde van de weide. De burgemeester zegt dat de weide exclusief wordt opengesteld voor inwoners van Haacht en Rotselaar. “Aan de ingang kunnen de identiteitskaarten worden gecontroleerd. De inwoners ondervinden immers de meeste hinder tijdens het rockfestival. Voor hen is de toegang dus volledig gratis.” Mocht België de finale halen op 15 juli, dan kan de weide echter niet worden opengesteld: “De sanitaire blokken verhuizen na Werchter Classic op 14 juli naar Tomorrowland. Het is organisatorisch een onmogelijke opdracht om de finale voor groot publiek uit te zenden. Naar alle waarschijnlijkheid zenden we de ‘kleine’ finale zaterdag uit tijdens Werchter Classic indien de Belgen die spelen. Maar dat scenario vermijden we liever”, knipoogt hij.

Lot in handen van de baas

Julie Vermeylen uit Werchter en Lisa Corbusier uit Tremelo (beide 16) waren er vrijdag tijdens de kwartfinale al bij op de weide. Of ze ook dinsdag komen weten ze nog niet: “Dat hangt af van mijn vrienden. We beslissen samen of we naar de weide komen”, zegt Julie. Lisa is niet echt een voetbalfan, maar zegt toch geen wedstrijd van de Rode Duivels te missen. Julie, die erg herkenbaar was met het 25 jaar oude ‘Belga Live’ petje dat haar vader ooit droeg tijdens zijn Werchterperiode, gaat misschien naar vrienden: “Ook ik ben dus nog niet zeker. Het komt allemaal wat onverwacht, ook al is het vakantie.”

Ook bij vader en dochter Julie (21) en Kamiel Verschueren uit Begijnendijk bestaat nog enige twijfel: “Ik werk in shiften, dus of mijn baas het gaat toelaten weet ik nog niet”, zegt Julie. Vrijdag keek Julie bij vrienden, Kamiel thuis: “Dan kon ik goed vloeken, anders kijken mensen me wel eens vreemd aan”, zegt Kamiel, die toch wil komen kijken. “Het is niet ver, dus waarom niet?”

INFO

INFO

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio