Duiker overleden tijdens nieuwe zoektocht naar avonturier Marc Sluszny

Duiker overleden tijdens nieuwe zoektocht naar avonturier Marc Sluszny

Marc Sluszny. Foto: rr

Tijdens de zoekactie naar de Antwerpse avonturier Marc Sluszny, in het Zuid-Franse Salses-le-Château, is een duiker van de organisatie Spéléo Secours Français (SSF) om het leven gekomen. Zo bevestigen de reddingsdiensten.

Op vraag van het gerecht was een team van achttien professionele duikers maandag begonnen aan een zoekactie naar de Antwerpenaar (56). Eerder had de procureur in Perpignan gezegd dat er geen zoekactie zou worden georganiseerd vanuit het gerecht omdat het risico op ongelukken te groot was.

“De zoektocht was goed begonnen, met een eerste verkenningsduik van een duo duikers die de ruimtes aan de zijkant van het gangenstelsel verkenden”, zegt Bernard Tourte, voorzitter van de SSF. “Maar toen de duikers terugkeerden, is er iets misgelopen.” De procureur van Perpignan heeft een onderzoek naar de omstandigheden van het overlijden geopend. De zoektocht is tot nader order stopgezet.

Sluszny verdween op 28 juni tijdens een duiktocht in het Font Estramar, vaak “de Himalaya van de duikgrotten”, genoemd. Zijn lichaam werd niet gevonden. Zijn familie had al laten verstaan dat ze een zoekactie enkel zagen zitten als de veiligheid van iedereen kon worden gegarandeerd.

Eén van de duikers van Spéléo Secours Français, de organisatie die de zoekactie op vraag van het gerecht organiseerde, is tijdens de zoekactie maandag echter overleden. Het lichaam zou wel bovengehaald kunnen worden. “Dit is de meest dramatische uitkomst die je je kunt inbeelden”, zegt Filip Van Vlem, een goede vriend van Sluszny die de situatie in Zuid-Frankrijk vanuit België opvolgt. “Het was al een drama, nu lijkt de vloek compleet.”

De zoekactie werd onmiddellijk stilgelegd en de kans lijkt klein dat er nog een nieuwe actie komt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees