Jolien D’hoore is koningin van de sprint en pakt tweede ritzege op rij in Giro Rosa : “Voelde me eigenlijk niet zo fris”

Jolien D’hoore is koningin van de sprint en pakt tweede ritzege op rij in Giro Rosa : “Voelde me eigenlijk niet zo fris”

Foto: Photo News

De Belgische Jolien D'hoore (Mitchelton-Scott) heeft maandag haar tweede etappe op rij gewonnen in de Giro Rosa (WorldTour), de Ronde van Italië voor vrouwen. Ze was opnieuw de snelste in de massaspurt, nadat ze eerder in de rit in de problemen was gekomen.

De vierde rit met start en aankomst in Piacenza leek voorbestemd om te eindigen op een massaspurt, en dat gebeurde ook. De aanvalsters luisterden naar weinig bekende namen en waren nooit met voldoende om het peloton schrik aan te jagen. Toch brak het peloton even in twee stukken toen er stevig werd gekoerst op een helling.

D'hoore kwam daarbij in de problemen, maar kon nadien weer aansluiting vinden en haalde het soeverein in de sprint. Op de streep hield ze met duidelijke voorsprong de Italiaanse Marta Bastianelli en de Finse Lotta Lepisto af. "Ik had al veel gewerkt om onze klassementsrenners vooraan te houden toen ik moest lossen op die klim. Ik had niet m'n beste dag, maar ik panikeerde niet, en toen het stilviel na de helling kwamen we weer aansluiten. En eens ik de finish zie, krijg ik verse benen", zei de Oost-Vlaamse na afloop. Het is voor haar al de vierde zege van het seizoen op WorldTour-niveau.

De Canadese Leah Kirchmann finishte als vijfde en blijft aan de leiding van het klassement, met enkele seconden voorsprong op twee van haar ploeggenotes bij Team Sunweb: Lucinda Brand en Ruth Winder. De Giro Rosa, de belangrijkste rittenkoers voor vrouwen, eindigt zondag.

 

 

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.