Wegens succes herhaald: voorstellingen van zowel Alors on Chante als Scène sur Seine

Frans chanson met Les Quatre au Quai in Cocteau

Gent - Wegens succes herhaald. De vier Gentse acteurs/muzikanten/zangers/zangeres van Les Quatre au Quai, aangevuld met een pianist als vijfde lid, hebben nog altijd een liefde-haatverhouding met het Franse chanson, en ze mogen na drie jaar ondervinden dat het publiek er ook blijft van houden. Daarom staan Les Quatre au Quai tijdens de komende Gentse feesten in zaal Cocteau, waar ze hun twee vorige voorstellingen nog eens brengen. In wit-blauw gestreepte matrozenpakjes, en met een aantal theatrale kwinkslagen erbij. Frans chanson, maar met Vlaamse ironie. Les Quatre au Quai, vlakbij de Bisdomkaai.

Les Quatre au Quai, dat zijn Steve De Schepper, Hendrik Lebon, Jolijn Antonissen en  Steven Colombeen. Vier dus, zoals de benaming van het gezelschap laat vermoeden, maar ze  brengen ook pianist Gunther De Backer mee.

De vier vrienden/collega's kregen in de lente van 2015 de kriebels en de  goesting om een voorstelling te maken. Gewoon samen, voor de sfeer, voor de leute, voor het vak. Een gemeenschappelijke (haat-) liefde voor het Franse chansonrepertoire is het uitgangspunt en een pianist wordt gezocht en gevonden in Gunther De Backer. De voorstelling ging in première tijdens de Gentse Feesten van 2015  in het vroegere ‘Quai des Arts’, wat meteen de naam van dit collectief verklaart.

 

Het vriendenproject blijkt een groot succes te zijn, en op algemene vraag van het publiek blijft het niet bij het oorspronkelijke plan om enkel op die Gentse Feesten te spelen, maar gaat de voorstelling toeren. Toen Pieter Van Nieuwenhuyze definitief inscheepte naar Amsterdam, kwam Steven Colombeen hem mee uitzwaaien op de kaaien en werd zo de nieuwe vierde matroos.

 

Na voorstellingen in de rest van het land kwam er een tweede succesvolle reeks voorstellingen op de Gentse  Feesten van 2016 in Theater Tinnenpot, en tradities zouden geen tradities zijn als ze niet in ere werden gehouden: een nieuwe voorstelling van Les Quatre Au Quai, met als titel ‘Scène Sur Seine’ ging op de feesten van 2017 in première. 

Les Quatre au Quai. Zaal Cocteau. Jan Palfijnstraat (tussen Sint-Jacobsnieuwstraat en Kwaadham en Bisdomkaai)

Alors on Chante. Op  dinsdag 17 en woensdag 18 juli om 20 uur , op zondag 22 juli om 15 uur.Scène sur Seine. Op zondag 15 juli  om 15 uur. Op maandag 16 juli om 20 uur.
Op woensdag 18 juli om 21u45 (aansluitend na de Alors on Chante-voorstelling)
En op zondag 22 juli om 17 uur (eveneens aansluitend na Alors on Chante)
Meer info over de voorstellingen op de site van Les Quatre au Quai.  Let wel, de voorstellingen van Alors on Chante van 18 en 22 juli zijn al uitverkocht.


 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio