Iedereen supportert voor de Rode Duivels maar deze vader en zoon gaan een stapje verder

Iedereen supportert voor de Rode Duivels maar deze vader en zoon gaan een stapje verder

Bart Dobbelaere springt nu al een gat in de lucht voor de prestatie van de Rode Duivels. Zijn bestelwagen beplakte hij ook al in de Belgische kleuren. Foto: loh

Aalbeke / Heestert / Kortrijk / Zwevegem -

Carlos is de naam van de Nissan Trade van Thomas en Bart Dobbelaere. Ze hulden de wagen in de Belgische driekleur. België wordt wereldkampioen, dat weten ze zeker. Ze gaan kijken in café 't Ende in Zwevegem.

De Nissan Trade vonden ze in een garage in de buurt. Thomas (26) en zijn vader Bart Dobbelaere (52) uit Kortrijk hadden weinig blikken van verstandhouding nodig vooraleer ze het vehikel kochten. Een perfecte wagen om de Belgische driekleur op aan te brengen. Nadien zou hij wel dienst kunnen doen. Dobbelaere overlegde niet eens met het thuisfront. “Zot zijn ze”, zegt zijn echtgenote, “maar ze doen niemand kwaad.”

“Het is de schuld van mijn broer die vier jaar geleden hetzelfde deed”, zegt Dobbelaere. “Ik kan dat ook, dacht ik toen. Mijn moment is er nu. Geef toe, het zal nog lang duren voor we zoiets weer meemaken. Vier dagen lang hebben Thomas en ikzelf de driekleur erop geplakt. Een moeilijk werkje. Hier en daar zie je nog onze minder professionele handelingen, maar we zijn tevreden.”

Al bod gekregen om over te kopen

Dobbelaere kijkt straks voetbal op groot scherm in café 't Ende in Zwevegem. Hij gaat kijken met Carlos. Een naam die zijn vrienden aan het voertuig gaven omdat dit goed klinkt. “De cafébaas zet kegels zodat ik er altijd plaats heb. Man, wat een bekijks hebben we.”

“Ik wil niet zeggen van wie, maar ik heb een bod gekregen. De man bood me bijna het zesvoudige van de aankoop van mijn bestelwagen. Onmiddellijk, te nemen of te laten. Ik heb hem gevraagd of hij zijn eigen kind zou verkopen. De deal ging dus niet door. Nadien bedacht ik dat mijn voertuig alleen maar zou stijgen in waarde als de Rode Duivels winnen van Frankrijk. Misschien zou ik beginnen twijfelen als hij er nog een nulletje kon bijdoen (lacht). Het interesseert me op dit moment niet. Ik heb er ook op gezet ‘nog twee wedstrijden’ te gaan omdat De Bruyne de uitspraak ‘three more games’ deed. Ik zeg je, als ze wereldkampioen worden rijd ik vier jaar lang rond in deze Belgische kleuren.”

Dobbelaere, die een eigen bedrijf heeft, heeft de dag na de finale al aangekruist. Hij gaat niet werken. “Ik hoop maar één ding, dat strafschoppen niet moeten beslissen over de einduitslag. Maar dat ze winnen is zeker.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio