Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Met Ives (52) verliest Gottem zijn ‘meester’en Club Brugge zijn jeugdopleider

Met Ives (52) verliest Gottem zijn ‘meester’en Club Brugge zijn jeugdopleider

Ives Faelens had een hart voor jonge voetballers. Foto: Club Brugge

Deinze -

Ives Faelens (52) die meer dan dertig jaar voor de klas stond en nu in dienst was bij Club Brugge voor de jeugdopleiding, is in het AZ Sint-Jan overleden. Zijn overlijden overstemde de feestvreugde tijdens de kermis het voorbije weekend.

Ives wordt omschreven als een gedreven sportman en een voorbeeld voor jonge voetballertjes. In een bericht zegt CEO Vincent Mannaert van Club Brugge dat Ives “een werkelijk door iedereen graag gezien man was.”

“Ives was jarenlang een zeer gewaardeerd medewerker van Club Brugge”, zegt Mannaert. “De jongste twee jaar was hij zelfs fulltime in dienst. Zo was hij onder meer de initiële bezieler van de Club Brugge Academy. Hij was een warm en mooi mens met een hart voor voetbal, voor jeugd en Club Brugge. Met Ives verliezen we een zeer gewaardeerd blauwzwart familielid.”

Niet alleen de verslagenheid bij Club Brugge was groot, maar ook in zijn vriendenkring en bij gewezen collega's in het onderwijs. “Vijfendertig jaar lang vormden we met zes collega's een hechte vriendengroep”, zegt Jean-Paul uit Astene.

“Samen met Ives studeerden we in 1985 af aan de normaalschool in Oostakker bij Gent. Daarna stond Ives 30 jaar voor de klas in het 5de en 6de studiejaar in Gottem waar hij ook woont. Daar lag hij in 2007 aan de basis van een fietspoolproject. Tot twee jaar geleden gaf hij halftijds les in de Leieparel of de vroegere OLV-Basisschool in hartje Deinze. Halftijds was hij dan aan de slag in de jeugdopleiding van Club Brugge en sedert twee jaar werkte hij daar voltijds.”

Jeugdig talent helpen

Zeker is dat Ives over voetbal kon meespreken, want hij was zowel bij Harelbeke, Deinze, Zulte als Evergem een van de meest karaktervolle spelers.

Altijd probeerde hij ook de jeugdige talenten over een drempel te helpen en hij verzorgde op die manier de jeugdopleiding bij Moeskroen, SK Deinze en nu Club Brugge.

Bij SK Deinze was Ives medeoprichter en bezieler van de vzw Savafoot. Die vzw biedt aan jonge voetballertjes in de regio Deinze een extra opleiding in basistechnieken.

Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) van Deinze die nog een aantal wedstrijden speelde met Ives bij de beloften van SK Deinze, zegt dat Ives zelfs als voetballer al een echte coach was. Hij kon van toen al zeer goed overweg met de jeugd en had de natuurlijke uitstraling van een echte leider.

De uitvaartdienst van Ives, die gehuwd is met Sabine De Vos en twee dochters heeft, vindt plaats rond de asurne in de Sint-Martinuskerk in de Ardense Jagersstraat in Gottem op zaterdag 14 juli om 11 uur.

Het beste van Enkel voor abonnees