Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Kortsluiting oorzaak woningbrand met dodelijk slachtoffer

t

De brand ontstond zo goed als zeker op de bovenverdieping. Foto: jdv

Deinze -

De woningbrand in de Poelstraat in Petegem die vorige maandag 2 juli ’s avonds uitbrak had een accidenteel karakter. Dat laat het parket weten na onderzoek van de branddeskundige. De bewoner, Stefan Ockerman, overleed de dag erna aan zijn verwondingen.

“In de huidige stand van het onderzoek zijn er geen aanwijzingen van betrokkenheid van derden noch dat het zou gaan om een wanhoopsdaad.” Dat zegt Katrien Borms, de persmagistraat van het parket van Oost-Vlaanderen. “Na onderzoek blijkt dat alles wijst in de richting van kortsluiting”, aldus Borms.

Na een korte maar hevige brand met felle rookontwikkeling kwam vorig week maandagavond in de Poelstraat de 60-jarige Stefan Ockerman om het leven. Een buurman van de koppelwoning verwittigde de hulpdiensten. Die drongen de woning binnen en vonden op de bovenverdieping het lichaam van Stefan Ockerman. Na reanimatie werd hij in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis in Deinze en later naar Maria-Middelares in Sint-Denijs-Westrem.

Omdat de brandweer niet direct een oorzaak van de brand kon vaststellen, werden eerst een deskundige en later een onderzoeksrechter aangesteld. Bronnen gewaagden toen al van een kortsluiting in de kamer waarin zich de sauna bevindt. Daar was de rookontwikkeling het hevigst.

Bevangen door rook

De eigenaar die beneden blijkbaar beneden televisie aan het kijken was, blijkt naar boven te zijn gegaan om zich te vergewissen van wat daar gebeurde. Mogelijk raakte hij toen bevangen door de rook.

Na onderzoek blijkt de brand inderdaad per toeval ontstaan te zijn en niet aangestoken. De partner van het slachtoffer, Frieda Wilms, werd na de brand opgevangen bij de naaste buren. Ook de stad bood hulp aan.

Stefan Ockerman wordt op zaterdag 14 juli om 10 uur begraven in de aula van het funerarium Van den Abeele in de Dorpsstraat 77 in Astene. Daarna volgt bijzetting op de begraafplaats.

Het beste van Enkel voor abonnees