Vliegtuig ontruimd op Eindhoven Airport om dreigbrief

Vliegtuig ontruimd op Eindhoven Airport om dreigbrief

Het toestel van Ryanair werd doorzocht met speurhonden. Foto: EPA-EFE

Op Eindhoven Airport is maandagavond een passagiersvliegtuig ontruimd. In het vliegtuig was een dreigbrief gevonden. De marechaussee gaf het toestel na enkele uren weer vrij; onderzoek met een speurhond wees uit dat het vals alarm was. “Geen bijzonderheden gevonden”, tweette de marechaussee rond 23.30 uur.

In het toestel van Ryanair dat rond 20 uur naar Edinburgh in Schotland zou vertrekken, werd kort voor het opstijgen een briefje met een dreigende tekst gevonden. Volgens de regionale media werd in de brief gedreigd met een bom. Dat wilde een woordvoerder van de marechaussee niet bevestigen.

Na de vondst van het briefje werd het vliegtuig ontruimd. De passagiers moesten op veilige afstand van het toestel wachten terwijl het werd onderzocht met een speurhond.

Vliegtuig ontruimd op Eindhoven Airport om dreigbrief
Foto: EPA-EFE

Het vliegveld werd niet gesloten, maar andere toestellen moesten wel lang wachten voordat ze naar de gate mochten. Sommige passagiers wachtten ruim twee uur in hun toestel, lieten ze via Twitter weten. Een enkele vlucht werd omgeleid of geannuleerd.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees