Politiezone deed verkeersactie

Deinze / Zulte - Vrijdag organiseerde de politiezone Deinze-Zulte een verkeersactie in het kader van de aspirantenopleiding. Daaraan werd deelgenomen door vier personeelsleden van de politiezone en drie aspiranten Paulo.

Op Vaart Linkeroever in Deinze werden drie voertuigen onderschept wegens overdreven snelheid. Eén van die auto’s werd betrapt op een snelheid van 123km/u, waar slechts 70km/u is toegelaten; Het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Er werden ook 136 ademtesten afgenomen, die allen een safe resultaat opleverden. Eén automobilist reed met een vervallen schouwingsbewijs en werd betrapt op een verkeerd gebruik van de knipperlichten. Er waren daarnaast ook onmiddellijke inningen: vier voor het gebruik van de gsm achter het stuur en één voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Tenslotte werden ook nog eens zeven processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven: drie voor een probleem met de verzekering, twee voor technische mankementen, één voor een vergeten rijbewijs en één voor het overtreden van de wegcode. Er waren ook nog drie gaspv’s voor verkeerd parkeren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio