VIDEO. Reggae in the Park

VIDEO. Reggae in the Park

Rootsriders Foto: Wikipedia

Deinze - De gratis ENGIE Parkies in het Kaandelpark in Deinze zijn ondertussen al aan hun tweede week toe. The Soul Brothers beten vorige woensdag de spits af. Op 11 juli is de lucht boven Deinze zwanger van zomerse reggaeklanken. Rootsriders is een Bob Marley tribute band en maakt woensdagavond van Deinze even klein Jamaica.

Rootsriders

Rootsriders werd opgericht in 2006 om Bob Marley’s 25e sterfdag te herdenken. Sindsdien is de band uitgegroeid tot de beste Bob Marley tribute van Europa. Voor 2018 heeft de band de wellicht beste Marley-geinspireerde stem ter wereld weten vast te leggen, Mo Ali uit Sudan.  In Deinze brengen ze een eerbetoon aan het live album ‘Babylon By Bus’ van de King of Reggae dat in 2018 precies 40 jaar geleden werd uitgebracht. Deze plaat geldt als een van de beste live-registraties ooit en bevat vrijwel alle grote Marley hits als ‘Is This Love’, ‘Stir It Up’, ‘Jamming’ en nog meer parels en klassiekers.

"De Parkies Kaandelconcerten zijn ondertussen een vaste waarde geworden in Deinze. Door een goede mix van genres te voorzien spreekt het evenement een breed publiek aan en is er telkens een gezellige drukte in het Kaandelpark op woensdagavond. Het muzikale 'tuinfeest' is uniek in zijn soort en bovendien volledig gratis dankzij de steun van de sponsors en het stadsbestuur," weet schepen van cultuur Rutger De Reu. Je geniet er op de zomerse woensdagavonden van leuke muziek, een uitgebreide bierkaart, verfrissende zomercocktails, een rijk assortiment aan frisdranken en lekkere en zachtgeprijsde snacks.

Je bent elke woensdagavond welkom vanaf 19.30 u. in het Kaandelpark. Dit is het moment waarop de bars en het eetkraam openen. Het optreden start om 20.15 u. en duurt tot 22.30 u. Het einde van de avond is voorzien omstreeks 23.15 u.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio