Gentse Feestenburgemeester doet oproep naar verantwoordelijk feestgedrag bij Rode Duivels en Gentse Feesten

“Gentenaars, draag zorg voor elkaar. Zorg dat we trots kunnen zijn”

“Gentenaars, draag zorg voor elkaar. Zorg dat we trots kunnen zijn”

Foto: archief/fvv

Gent -

De Gentse Feestenburgemeester Christophe Peeters roept de Gentenaars op om “zorg te dragen voor elkaar”. De combinatie van de Rode Duivels en de Gentse Feesten zorgen deze week voor een zware inspanning van de Gentse politie. “Ik roep iedereen op: doe zoals we het altijd doen tijdens de Gentse Feesten. Zorg dat we trots kunnen zijn op Gent.”

Naar aanleiding van de beslissing om het Wereldkampioenschap voetbal te laten uitzenden op grote schermen in Gent roept de Gentse Feestenburgemeester Christophe Peeters de Gentenaars op om “zorg te dragen voor elkaar”.

De toelating om de wedstrijden uit te zenden kwam er na nauwkeurig overleg met de Gentse politie. De belangrijkste overweging was de beschikbaarheid van de politie. Die zit door de NAVO-top in Brussel, een cipiersstaking in de Nieuwewandeling, de Gentse Feesten én de vakantie op haar tandvlees. “Maar omdat het geconcentreerd is, kan het”, zegt Peeters.

“De beslissing om de Rode Duivels te laten uitzenden is niet zomaar genomen. De combinatie met de Gentse Feesten, waar we met dit weer op weekenddagen 150 à 200.000 mensen verwachten, heb je niet in andere steden. Dat is gigantisch, hé.”

Maar het kan veilig verlopen, benadrukt Peeters. “De politie is al voorzien op grote massa’s tijdens de Feesten. Of we nu naar De Kreuners kijken of naar het voetbal … In alles is voorzien: extra ambulances, mensen van het Rode Kruis, de brandweer ...”

“Gentenaars, supporters, ik roep jullie op: laat niemand achter in de goot als hij heeft gedronken, hou het aangenaam en draag zorg voor elkaar. Doe zoals we het altijd doen tijdens de Gentse Feesten. We gaan wereldkampioen worden. Daar mogen we trots op zijn. Zorg alstublieft dat we ook trots kunnen zijn op onze Gentse supporters.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio