Politie waarschuwt: oplichters zamelen geld in voor herstelling Vlooybergtoren

Politie waarschuwt: oplichters zamelen geld in voor herstelling Vlooybergtoren
Meensel-Kiezegem / Tielt-Winge -

Oplichters maken misbruik van de brand aan de Vlooybergtoren in Tielt-Winge door geld in te zamelen voor de herstellingen. “Niets geven en de politie verwittigen. Het gaat om oplichters”, waarschuwt de politie van de zone Hageland.

Drie weken geleden werd de iconische Vlooybergtoren, onder meer bekend uit de tv-reeks Calboys, in brand gestoken met strobalen en een brandversneller. De schade wordt op zo’n 100.000 euro gerekend.

De burgemeester van Tielt-Winge, Rudi Beeke, kreeg vorige week een anonieme brief met belangrijke informatie over de daders.

De burgemeester hoopt via crowdfunding geld in te zamelen om de toren, die gelukkig verzekerd is, na herstellingen anderhalve meter hoger te maken.

Oplichters maken daar nu dankbaar gebruikt van. Deze ochtend gingen onbekenden rond in Zonnedries in Tielt-Winge om er huis aan huis geld in te zamelen voor de Vlooybergtoren.

Lees ook: Burgemeester krijgt gouden tip over brandstichters Callboys-toren: “Bende uit de regio die al meerdere feiten pleegde”

“Het gaat om oplichters. Wie ze aan de deur krijgt, belt best direct naar de politie”, zegt de woordvoerder van de politiezone Hageland.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees