Man gaat door het lint wanneer politie hem aan de kant zet wegens door het rood fietsen

Man gaat door het lint wanneer politie hem aan de kant zet wegens door het rood fietsen

Archiefbeeld. Foto: rr

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft maandagavond een man van 33 gearresteerd nadat die een patrouille had aangevallen. Aanleiding was dat de man op de Turnhoutsebaan door het rood was gefietst en de politie hem daarop wilde aanspreken.

“Maandagavond reed een fietser vanuit de Helmstraat de Turnhoutsebaan op. Hij negeerde daarbij het rode stoplicht”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht. “Eén van de verkeersondersteuningsteams (VOT) van het zorggebied City merkte de overtreding op en wilde de roodrijder controleren. De betrokkene werd aan de kant gezet op de Turnhoutsebaan. Maar voor de politie hem goed en wel kon aanspreken, zette hij het op een lopen in de richting van de Helmstraat. Zijn fiets liet hij achter. “

De politie ging achter de verdachte aan en op aanwijzen van enkele passanten kon de man gelokaliseerd worden in een snackbar. Daar verschanste hij zich in de keuken.

“Wat later kwam hij uit de keuken gelopen en viel hij de politiemensen aan met verschillende voorwerpen die hij daar kon verzamelen”, klinkt het. “Niet zonder slag of stoot naar de politie toe, kon de verdachte overmeesterd worden.”

De man van 33 jaar werd overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. “Tijdens de rit bleef de verdachte zich fysiek en verbaal agressief gedragen”, aldus de politie. “Hij werd gearresteerd.”

Een van betrokken inspecteurs liep verwondingen op en kreeg verzorging in het ziekenhuis.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees