Duizenden extra bedrijfsfietsen zijn doel van minister Ben Weyts

2,2 miljoen om werknemers op de fiets te krijgen

2,2 miljoen om werknemers op de fiets te krijgen

David van Dale van Colruyt en minister Ben Weyts. Foto: idh

Buizingen / Halle -

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil tegen volgend jaar duizenden extra bedrijfsfietsen zien rondrijden in Vlaanderen. Hiervoor stelt hij 2,2 miljoen euro ter beschikking via het Pendelfonds. Bedrijven kunnen intekenen tot 10 augustus.

“De fiets wint terrein in het woon-werkverkeer, onder meer dankzij de fors opgevoerde investeringen in de Vlaamse fietsinfrastructuur. Het fietsaandeel in het woon-werkverkeer bedraagt nu 15,4%. Dit kan nog beter. Daarom willen we naast het uitbouwen van betere fietspaden, fietsenstallingen en combiparkings waar men vlot van het ene vervoermiddel op het andere kan overstappen, nu ook bedrijven extra stimuleren om hun werknemers te laten fietsen”, aldus minister Weyts.

Duurzaam

De nieuwe subsidieronde van het Pendelfonds, dat initiatieven steunt die de mobiliteit duurzamer maken, is deze keer volledig toegespitst op de fiets.

“Concreet willen we subsidies geven aan bedrijven die bedrijfsfietsen aankopen voor hun werknemers. Gewone fietsen maar ook plooifietsen, elektrische fietsen of speed pedelecs. Ook investeringen in fietsstallingen en oplaadpunten voor elektrische fietsen worden ondersteund. Daarnaast willen we ook het gebruik van de fiets stimuleren met extra fietsvergoedingen. Ik wil met deze gerichte actie duizenden extra bedrijfsfietsen laten rondrijden in Vlaanderen. Want elke bedrijfsfiets is een auto minder in de file”, aldus Ben Weyts.

Pendelfonds

Bedrijven kunnen intekenen bij het Pendelfonds tot 10 augustus. Daarna hebben ze tot november tijd om een dossier in te dienen. Niet toevallig stelde Ben Weyts de nieuwe oproep van het Pendelfonds voor bij Colruyt in Halle, zelf al tien jaar actief bezig met bedrijfsfietsen.

“Wij doen zeker mee en zouden graag speed pedelecs aankopen en onze fietsenstallingen beter uitrusten”, aldus David Van Daele, verantwoordelijke voor de medewerkersmobiliteit van de Colruyt Group.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio