VOETBAL 3DE AMATEURKLASSE KVK NINOVE - William Cooreman schat kansen van Ninove bij BAS op fiftyfifty

“Lijnrecht tegenover KBVB”

“Lijnrecht tegenover KBVB”

Afwachten of we Ninove in derde amateurklasse aan het werk zien. Foto: Gregory Van Gansen

Ninove -

In Brussel verdedigde de Ninoofse clubadvocaat Kristof De Saedeleer voor het BAS de belangen van KVK Ninove in het dispuut met de KBVB over de degradatie ten gevolge van de doorstart van Lierse. Volgende woensdag wordt een uitspraak verwacht.

Voorzitter Jacques Timmermans en sportief manager William Cooreman kijken met gemengde gevoelens terug op de gevoerde pleidooien. Cooreman maakte als speler en trainer hoogte- en laagtepunten mee op de ‘Kloppers’, maar dit keer voelt hij zich niet echt behaaglijk bij de gang van zaken. “Onze advocaat hamerde erop dat de reglementen op een verkeerde manier werden geïnterpreteerd. Lierse werd failliet verklaard en dan bestaat die club volgens onze visie niet meer zodat je die ploeg niet kan toewijzen aan een reeks waar ze niet thuis hoort. We pleitten er dan ook voor dat Pepingen-Halle in de tweede amateurklasse blijft zodat daar dan een reeks met zeventien ploegen moet gevormd worden. Ninove kan dan aan boord blijven in een reeks met zestien ploegen.”

Drie onafhankelijke rechters aanhoorden het pleidooi van De Saedeleer die op onrechtvaardigheid hamerde terwijl drie bondsmensen met tegenargumenten op de proppen kwamen. Op woensdag 18 juli zou het BAS een oordeel vellen waartegen geen verhaal meer mogelijk is. Cooreman hoedt zich voor scherpe prognoses.

“Onze kansen liggen volgens mij op fiftyfifty bij het BAS. Onze advocaat schermde ook met de precedenten van Namen en Geel toen de KBVB moest inbinden en een reeks van zeventien ploegen moest gevormd worden. Het is duidelijk dat de KBVB huivert bij dat idee, dat de kalender overhoop haalt.”

“Ninove staat lijnrecht tegenover de KBVB, wat op een strijd van David tegen Goliath lijkt, maar we blijven hopen op een gunstige afloop.”

Cooreman maakt zich sterk dat de onzekere lijdensweg snel voorbij is. “Het BAS toonde begrip voor de hoogdringendheid. We moesten al verschillende pistes verlaten op de transfermarkt met spelers die niet langer willen wachten. Zowel op sportief, kwalitatief als financieel vlak oogt er een brede kloof tussen de derde amateurklasse en eerste provinciale. Eens de kogel door de kerk is, willen we ons alvast nog verder wapenen voor de sportieve toekomst. Ninove dwong tegen Diest het behoud af in de derde amateurklasse, waar onze club thuishoort en een stabiele ploeg wil worden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio