Familie wil 18-jarige gestorven zoon eren en baart hem op met chips, bier en PlayStation

Familie wil 18-jarige gestorven zoon eren en baart hem op met chips, bier en PlayStation

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

De familie van een Amerikaanse tiener heeft een speciale manier gevonden om de gestorven jongen te eren. De 18-jarige Renard Matthews kwam ongelukkig aan zijn eind, maar zijn ouders wilden dat hij zou vertrekken met de dingen die hem gelukkig maakten. Daarom baarden ze hem op met Doritos-chips, een controller van een PlayStation en een flesje bier.

Renard uit de Amerikaanse stad Orleans was nog maar net achttien jaar geworden, toen hij op een doordeweekse avond op 25 juni plots slachtoffer werd van een schietpartij. Toen hij zelf zijn hond ging uitlaten, kwam hij immers in een vuurgevecht terecht. Hij maakte geen schijn van kans en overleed niet veel later aan zijn verwondingen.

De schok en het verdriet was groot bij zijn familie. Ze beseften meteen dat ze de jongen niet zomaar wilden laten gaan. Daarom stapten ze naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in speciale begrafenissen en daar besloten ze al snel om de laatste groet van de jongen zo herkenbaar mogelijk te maken.

Zijn familie en vrienden wisten hoeveel hij hield van het spelletje NBA2K op zijn PlayStation en aarzelde geen minuut om hem de controller ook postuum in de handen te geven. Een T-shirt en een paar sokken van zijn favoriete basketballer Kyrie Irving vervolledigden zijn outfit. Ook zijn typische zonnebril kreeg hij op zijn neus. Op de tafel naast hem stond een zakje chips en een biertje.

“Sommige mensen vinden het misschien raar, maar dat is hoe Renard het leven het liefst zag. Dan willen wij hem zo ook eren”, verklaarde moeder Temeka Matthews tegen het lokale WGNO. Zij haalt troost uit het feit dat het nu net lijkt alsof hij nog gewoon bij hen thuis is.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees