Dertig keer blues en drie keer burlesk in Missy Sippy

Dertig keer blues en drie keer burlesk in Missy Sippy

Little Jimmy, tijdens een concert in de Minard, Foto: David Van Hecke

Gent - Roots- en bluescafé Missy Sippy in Klein Turkije houdt ook dit jaar vast aan de Gentse Feestenformule van vorig jaar: om 20 uur een betalend concert waarbij de bezoeker zeker is van een zitje, gevolgd door nog twee gratis concerten om 23 u en 01 uur. Voor die gratis concerten worden de stoelen buiten gegooid, zodat er plaats is voor meer volk en gelegenheid om de benen en heupen los te gooien. En dit jaar gooit Missy Sippy er bovenop de 30 concerten ook nog eens een burleskact bovenop.

Namen: als je kan kiezen uit dertig namen uit de wereld van de blues is het moeilijk om er enkele naar voor te trekken. Maar Roland (maandag 16 juli, 20 u, betalend), Boogie Boy (ja,ja Paul Ambach), Mauro, Jan De Smet (ex De Nieuwe Snaar) zijn toch al een mooie aanzet voor het lijstje van de betalende concerten. Neem daar nog de jongere Gentse bluesgarde van Tiny Legs Tim (voor de gelegenheid samen met mondharmonicaspecialist Steven De bruyn) en Guy Verlinde bij, en de keuze wordt nog groter.

Voor het betalend concert (12 euro voorverkoop) van zaterdag 14 juli kan u maar beter niet te lang wachten om uw tickt te bestellen: dan staan The North Sea Coyotes op het podium. Geen nieuw project van de gefusioneerde haven, wel van Gentenaars Bruno Deneckere, Nils De Caster en Luiz Marquez. De drie kennen elkaar ondertussen zo goed als hun eigen muziekinstrument. Afspraak om 20 uur, daarna nog tijd zat om de stad te verkennen.

Nog een mooie combinatie bij de betalende concerten is Patrick Riguelle en Jean Blaute. Die twee spelen op zaterdag 21 juli om 20 uur. Riguelle kan u tijdens de Gentse Feesten overigens al eerder zien: Riguelle mag dan wel van Westvlaamse afkomst zijn, hij kreeg het Gents ondertussen al goed onder de knie en mag zich een meer dan volwaardig lid van het Walter De Buckensemble noemen. Dat speelt niet in de Missy Sippy, maar wel op de openingsavond van de Gentse Feesten, vrijdag 13 juli, op podium van het Walter De Buckplein, vroeger Bij Sint-Jacobs.

Little Jimmy in 1966 in voorprogramma Rolling Stones

Betalende en zittende concerten van 20 tot 22 uur uur, en om 23 uur is er alweer een concert: gratis deze keer en rechtstaand. Twee leeftijduitschieters daar: op vrijdag 13 juli openen de jonge Gentse snaken van Bluebird. Die presenteerden eerder dit jaar in de Missy Sippy al hun debuutalbum Bluebird, dat ze overigens live opnamen in de Missy Sippy. Aan de andere kant van de leeftijdslijn staat Little Jimmy. Little Jimmy van Little Jimmy and the Sharks. Speelde in 1966 nog het voorprogramma van The Rolling Stones. Reken uit hoe respectabel de man zijn leeftijd nu moet zijn. U kan Little Jimmy ook nog kennen als Don Croissant. Little Jimmy sluit de Gentse Feesten in de Missy Sippy af op zondag 22 juli, om 23 uur.

Gentse Blues Sisters

En daarmee is het nog niet gedaan: om 01 uur begint er elke avond een derde concert, en dat loopt onder het motto: Invite. Misschien minder grote namen, maar gasten die gedreven met de blues bezig zijn, vaak ook gasten die van de Missy Sippy hun tweede thuis maakten. Ze krijgen bovenop het podium ook nog de vrijheid om bevriende muzikanten uit te nodigen om te komen meespelen. Op donderdag 19 juli bewijst Missy Sippy dat blues niet enkel een zaak van oude mannen is, en wordt het podium vrijgemaakt voor de Ghent Blues Sisters. Het zou ons niet verwonderen dat we daar Naomi Sijmons (aka Reena Riot) op het podium zien.

Burlesk

Drie avonden, meer precies op maandag 16, donderdag 19 en zondag 22 juli krijgen de bezoekers van de Missy Sippy er ook nog een burleske dansact van Charlie's The Wedding Jungle bij. Die act is telkens om 01 uur is, dus eigenlijk is het dan al respectievelijk dinsdag, vrijdag en maandag. 

Alle info en tickets via www.missy-sippy.be

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio