Terwijl Macron op NAVO-top zit, moeten deze toeristische activiteiten Brigitte Macron en Melania bezighouden

Terwijl Macron op NAVO-top zit, moeten deze toeristische activiteiten Brigitte Macron en Melania bezighouden

Archiefbeeld. Foto: Photo News

Brussel -

De staats- en regeringsleiders van de 29 NAVO-landen wacht donderdag en vrijdag in Brussel vermoedelijk lastige gesprekken, maar voor hun meegereisde partners staat iets heel anders op het programma. Brigitte Macron, Melania Trump en co trekken woensdagmiddag naar de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo voor een concert, waar ze ook chocolade kunnen proeven en een hoedententoonstelling te zien krijgen.

Naast de echtgenotes van de Franse en Amerikaanse president zijn onder meer ook Emine Erdogan, de echtgenote van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, en de echtgenoot van de Luxemburgse premier Xavier Bettel, Gauthier Destenay, in het land. Zij worden woensdagnamiddag in Waterloo ontvangen door de echtgenotes van de Belgische premier Charles Michel en NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg, Amélie Derbaudrenghien en Ingrid Schulerud.

De meegereisde partners worden eerst rondegeleid in de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waarna ze getrakteerd worden op een klassiek concert. Daarbij kunnen ze pralines proeven van chocolatier Herman Van Dender en een tentoonstelling van hoedenontwerpster Fabienne Delvigne bewonderen. Ze kunnen er ook een praatje slaan met twee Belgische couturiers, Edouard Vermeulen van modehuis Natan en Bernard Depoorter.

Donderdag gaan Brigitte Macron en co naar Vlaams-Brabant.

# Belga context ## Related picture(s) [NAVO-top - VATICAN - FRANCE - MACRON - POPE]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees