Stiefgrootvader die tienjarig meisje betastte op kerstavond kent zijn straf

Stiefgrootvader die tienjarig meisje betastte op kerstavond kent zijn straf
Hasselt / Heusden-Zolder -

Een 54-jarige man uit Heusden-Zolder is door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan de helft met uitstel, voor het seksuele misbruik van een tienjarige stiefkleindochter en een achtjarig nichtje. De stiefopa is ook vijf jaar lang zijn rechten kwijt.

Op kerstavond 2017 bleef de tienjarige kleindochter bij haar grootmoeder en haar man in Heusden-Zolder slapen. Tijdens het onderzoek en de zitting van 11 juni vertelde de vijftiger hoe hij ’s nachts de drang had om het meisje te gaan betasten toen zij in haar bed lag. Het meisje vertelde alles tegen haar ouders die vervolgens een klacht indienden tegen de stiefgrootvader.

Naar aanleiding van deze klacht kwam ook een ander slachtoffer naar voren die 18 jaar geleden, toen ze acht of negen jaar oud was, iets gelijkaardig had meegemaakt. Het parket verwees tijdens de zitting ook naar derde feit van een aanranding van een nichtje. Dat dateerde van 34 jaar geleden en is bijgevolg verjaard. Op zijn gsm werden begin dit jaar ook twee kinderpornografische foto’s gevonden.

De Hasseltse rechtbank veroordeelde de man woensdag tot een gevangenisstraf van achttien maanden. De helft werd met uitstel gegeven op voorwaarde dat de vijftiger zijn behandeling voor zijn pedofiele neigingen, waarmee hij begon na de klacht in 2017, voortzet. Aan de twee misbruikte meisjes en hun ouders moet hij ook een schadevergoeding betalen van in totaal 7.150 euro.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees