N-VA’ers schilderen grote Vlaamse leeuw in Citadelpark

N-VA’ers schilderen grote Vlaamse leeuw in Citadelpark

Foto: Jong N-VA UGent

Gent -

Studenten van de jongerenafdeling van N-VA hebben woensdag een grote tekening van een Vlaamse leeuw geverfd op een ongebruikte betonplaat in het Citadelpark in Gent.

De zeventig vierkante meter grote tekening van de Vlaamse leeuw werd woensdagochtend geschilderd door enkele leden van Jong N-VA UGent, de jongerenafdeling van N-VA aan de Gentse universiteit. “We willen het Vlaamse karakter van de universiteitsstad Gent in beeld brengen op onze Vlaamse feestdag”, zegt Wout Patyn, praeses van Jong N-VA UGent.

De tekening werd aangebracht met verf en sponzen op een ongebruikte betonnen vloer in het Citadelpark in Gent. “De verf spoelt weg zodra het gaat regenen. De actie is niet aangevraagd, omdat de verf verdwijnt zodra het regent”, zegt Patyn. “We wilden het eigenlijk doen op het Sint-Pietersplein, maar dat gaat niet omdat er een concert gepland is.”

Het Citadelpark werd gekozen omdat de Gentse N-VA van de opwaardering van het park een verkiezingsbelofte heeft gemaakt. Er zijn al lang plannen om het park opnieuw in te richten, maar het bleef de voorbije jaren bij kleinere ingrepen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio