Vrouw gaat boodschappen doen, stapt in verkeerde wagen en rijdt er twee weken mee rond zonder iets door te hebben

Vrouw gaat boodschappen doen, stapt in verkeerde wagen en rijdt er twee weken mee rond zonder iets door te hebben

Themabeeld: een Nissan Sentra Foto: ISOPIX

Een Canadese vrouw op leeftijd heeft twee weken lang in de verkeerde auto rondgereden door stom toeval. De fout kwam aan het licht toen ze haar vermeende huurauto terugbracht. De medewerker van het verhuurbedrijf begreep er niets van, omdat het niet de juiste wagen was. Het was niet eens hetzelfde model.

De vrouw in kwestie huurde in juni een zwarte Nissan Sentra in Cornwall, in de Canadese provincie Ontario. Ze reed daarop naar een winkelcentrum om boodschappen te doen. Ze parkeerde de wagen en liet de elektrische sleutels in het niet-vergrendelde voertuig liggen. Toen ze klaar was, stapte ze weer in, startte de auto en vertrok.

Niets vreemds, ware het niet dat de dame in de verkeerde wagen was gestapt. Het was niet eens hetzelfde model. Toevallig was deze zwarte Nissan Infiniti eveneens niet afgesloten en lag de elektrische sleutel ook in de wagen.

“Vervolgens reed ze twee weken lang met het gestolen voertuig rond en gebruikte ze hem voor haar dagelijkse klusjes”, stelt agent Tommy MacKay.

Verward en beschaamd

De fout kwam aan het licht toen de oudere dame ‘haar’ huurauto terugbracht. Ze deed daarbij haar beklag over de rommel die ze in de ‘Sentra’ aantrof. Er lag zelfs een set golfclubs in de wagen, klonk het. De medewerker van het verhuurbedrijf begreep echter niets van het verhaal. De vrouw had hem namelijk de sleutel van een verkeerd voertuig gegeven.

De manager van het bedrijf overtuigde de dame dat het toch echt niet de juiste wagen was en reconstrueerde met haar de afgelegde route. Toen ze een kijkje gingen nemen op de parking van de supermarkt troffen ze er de gehuurde Nissan Sentra aan.

De vrouw was “een beetje verward en beschaamd”, schrijft de lokale politie op Facebook. Ze belde de politie en deed haar verhaal. Daar bleek dat de Infiniti waarin de vrouw reed als gestolen stond opgegeven. De eigenaar haalde het voertuig uiteindelijk (opgelucht) op.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees