Acht maanden voor man die zijn petekind aanrandde

Acht maanden voor man die zijn petekind aanrandde

Foto: Getty Images/iStockphoto

Aarschot -

Een 49-jarige man uit Aarschot is door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld voor de aanranding van zijn dertienjarige petekind. De man kreeg hiervoor een gevangenisstraf van acht maanden met uitstel en is de komende vijf jaar ook zijn rechten kwijt.

De man woonde van augustus 2014 tot januari 2015 bij de ouders van zijn petekind in Halen en randde het dertienjarige meisje met een mentale achterstand verschillende keren aan toen hij op het kind moest passen. Het meisje vertelde wat haar peter met haar deed tegen haar ouders, die daarna klacht neerlegden.

De peter krijgt nu voor deze feiten een gevangenisstraf van acht maanden, volledig met uitstel als hij zich laat behandelen voor zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag. De komende vijf jaar is hij ook uit zijn rechten ontzet. De ouders deden tijdens de zitting afstand van hun morele schadevergoeding maar vroegen wel een bedrag van duizend euro voor hun dochter. Dat bedrag herleidde de Hasseltse rechtbank op vraag van de advocaat van de man naar 600 euro.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees