Organisatoren hopen op recordopkomst voor zonnige 15de editie

Rode Duivels zijn onvoorziene extra ‘headliner’ voor Vijverfestival

Rode Duivels zijn onvoorziene extra ‘headliner’ voor Vijverfestival

De organisatie kon weer heel wat bekende namen strikken voor het Vijverfestival. Foto: jvi

Dilbeek -

Dat het Vijverfestival ook dit jaar een van dé zomerfeestjes zal zijn in de regio, staat vast. Als de weervoorspellingen uitkomen én de onvoorziene extra ‘headliner’ scoort, stevent het festival af op een herhaling van de recordeditie vorig jaar.

De hoofdingrediënten van het Vijverfestival, op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli blijven dezelfde als de voorbije veertien jaar: gratis optredens op twee podia, drank- en eetstandjes met lekkers uit alle windstreken, en een kinder- en tienerdorp met animatie en workshops.

Het festival klokte vorig jaar nog af op een recordeditie met 12.000 bezoekers. Gissen over bezoekerscijfers doen organisatoren niet graag. Zeker als je als gratis festival helemaal geen zicht hebt op voorverkoopcijfers. Maar dromen mag en de topeditie van vorig jaar herhalen kan absoluut voor het Vijverfestival. De vooruitzichten zien er alvast heel goed uit.

Groot scherm

Allereerst is er de zonnige weersvoorspelling voor het komende weekend. Daarnaast is er een ‘grote’ onvoorziene headliner die het publiek mogelijk al veel vroeger dan andere jaren massaal naar de festivalsite zal lokken. De Rode Duivels spelen op zaterdagnamiddag immers de kleine finale van het WK voetbal. De wedstrijd zal op het Vijverfestval op groot scherm getoond worden, en laat dat nu het enige grote scherm in Dilbeek zijn. Café-uitbater Swa De Vos heeft beslist de wedstrijd niet uit te zenden aan de inmiddels vertrouwde Kantinsky. De grote finale op zondag zal daar wel worden uitgezonden.

Een fijne extra meevaller voor de organisatoren. Maar met of zonder Duivels, aan de programmatie en voorziene randanimatie op het Vijverfestival zal het alvast ook dit jaar zeker niet gelegen hebben. Op vrijdag spelen alle festiviteiten zich af op het Patattenveld met als headliner Johan Verminnen. Op zaterdag is het aanbod voor de festivalgangers een pak uitgebreider. Met optredens van onder andere Bruna, Rhinos Are People Too, Anysa, Kel Assouf, Mamihlapinatapai, Douglas Firs, Qwasa Qwasa en Touchez is er zowel op het Vijverpodium en het Zuiden Zindert-podium heel wat beleven. De drie grootste namen op het festival zijn TheColorGrey, Delvis en Daan.

Vriendenkring

Guy Stevens, die het festival al tien jaar mee organiseert, is er alvast klaar voor. “Het is een fantastisch gevoel om aan editie vijftien toe te zijn”, zegt hij. “We doen het al die jaren al met een enorme gedrevenheid en de organisatoren vormen nog steeds een grote vriendenkring. Er is veel verloop, wat normaal is als je het allemaal vrijwilligers werkt, maar dat nieuw bloed zorgt telkens weer voor nieuwe ideeën en een frisse kijk op de zaken. Geweldig om daar deel van uit te maken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio