Emma (24) doet burgemeester kopje onder gaan, maar die vindt dat niet zo erg

Burgemeester Filip Anthuenis (de echte) en Emma Cottenie. Zij schreef een boek over de verdwijning van een (fictieve) burgemeester tijdens een boottocht op de Durme. Foto: ies

Lokeren -

Verdwijning op de Durme luidt de titel van het eerste boek van Emma Cottenie (24), waarin de burgemeester “kopje onder” gaat. De titel en de foto op de cover zijn misschien een beetje misleidend, want tot nader order is Filip Anthuenis nog altijd burgemeester in Lokeren.

Emma Cottenie is een echte Lokerse. Ze volgde lager onderwijs aan de Boskesschool en studeerde Latijn - talen aan het Sint-Lodewijkscollege en later communicatie en journalistiek in Gent. Tijdens de blokperiodes vond ze tijd om een thriller te schrijven.

Tijdens een boottochtje op de Durme slaat het noodlot toe voor de burgemeester. Ambitieuze schepenen zien hun kans, en complotten en politieke intriges komen bovendrijven.

“Mijn ouders hebben me de interesse voor taal van kindsbeen af ingelepeld”, zegt Emma. “Wekelijks ging ik naar de bibliotheek. En tijdens mijn studies waren wiskunde en wetenschappen niet mijn meest favoriete vakken.”

In enkele weken geschreven

“Ik publiceerde al enkele artikels en heb een blog, maar een boek is toch iets totaal anders. De verhaallijn bedenken nam het meeste tijd in beslag. Het schrijven duurde slechts enkele weken.”

Emma schreef het boek in opdracht van Liberga, Liberale Erfgoedvereniging Georges Anthuenis, een vereniging die zich inzet om het Lokerse liberale erfgoed te bewaren.

“Ik mocht de inhoud wel vrij bepalen en heb geen politieke kleur”, beklemtoont Emma Cottenie, die haar inspiratie deels haalde uit Moord op de Nijl van Agatha Christie.

Veel herkenbare elementen

“Ik hoop dat veel mensen het verhaal lezen. Er zitten veel herkenbare elementen in en ook enkele namen zijn niet toevallig gekozen. Ik hoop dat het niet bij dit boek blijft, maar concrete plannen voor een vervolg zijn er niet.”

Verdwijning op de Durme, kost 12 euro. Verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel Lokeren, de krantenwinkels op de Groentemarkt en in de Kerkstraat en bij het Liberaal Ziekenfonds.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio