Dochter vermoordt vader en laat hem twaalf jaar in tuin begraven liggen

Dochter vermoordt vader en laat hem twaalf jaar in tuin begraven liggen

Ze moest hem in bed verversen, hem overal naartoe voeren waar hij wilde zijn, verdragen dat hij haar verweet voor “lelijke vrouw”. 40 jaar lang slikte Barbara Coombes het gedrag van haar tirannieke vader. Elf jaar geleden sloeg ze ham de kop in en begroef hem in de tuin.

Barbara Coombes was de enige dochter van oorlogsveteraan Kenneth. Na haar mislukt huwelijk ging Barbara terug bij haar vader inwonen. Ondanks de twee al een gespannen relatie hadden. Barbara was nooit de dochter die Kenneth had gewild. Heel haar leven al vernederde hij haar. Maar Barbara kon als alleenstaande moeder geen kant op. Terug onder vaders dak gaan wonen was haar enige optie na haar scheiding.

De prijs was zwaar: dagelijkse vernederingen en dagelijks bevelen van vader opvolgen. Dus toen hij haar op een koude januariochtend 2006 bevel gaf in de tuin te gaan werken, deed ze dat. In de vrieskou. Terwijl haar vader voor het raam ging zitten dutten.

Doos met foto’s

“Twee dagen voordien had ik op zijn kamer een doos gevonden, vol met schunnige kinderporno”, vertelde Barbara Coombes op haar proces, deze maand in Manchester. “Toen ik hem daar zo hoogmoedig zag zitten achter het raam, is er iets geknakt in mij. Ik nam mijn spade, ging naar binnen en sloeg ermee op mijn vaders hoofd. Toen hij verschrikt omkeek en iets leek te gaan zeggen, heb ik met de spade een snee in zijn nek getrokken.”

Barbara wikkelde het lichaam van haar vader in een tapijt en sleurde het naar boven, in zijn kamer. Toen ze de volgende dag ging kijken, was hij dood. De dochter rolde het lijk van haar vader naar beneden en begroef het in de tuin, vlak onder haar venster.

230.000 euro

Tegen de familie, die nauwelijks nog contact had, zei ze dat Kenneth in het ziekenhuis was overleden en dat zijn lichaam was gecremeerd. Ondertussen bleef ze naar allerlei instanties brieven schrijven als was ze zelf Kenneth Coombes om zo zijn pensioen en steun als oud-strijder te kunnen blijven incashen. In totaal zou Barbara zo 230.000 euro hebben ontvangen.

De leugen barstte toen Barbara begin dit jaar telefoon kreeg van een welzijnswerker van Stockport. “Uw vader is 99 jaar. De gemeente wil de senioren deze winter komen bezoeken in het kader van ons winterprogramma.”

Eerst trachtte Barbara de sociaal-assistent af te houden. Maar hij bleef aandringen op een bezoek. Uiteindelijk stapte Barbara op 7 januari dit jaar het politiestation binnen en zei ze: “Ik heb mijn vader twaalf jaar geleden vermoord.”

Vandaag is Barbara Coombes veroordeeld tot negen jaar cel.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees