Johan stapte 1.540 km naar huis en daar had hij goede reden voor

Johan stapte 1.540 km naar huis en daar had hij goede reden voor

Leden van de supportersclub van Sparta Petegem en spelertjes en fans van voetbalclub ‘De Driesjes verwelkomen Johan bij zijn aankomst in Petegem.

Deinze -

Ex-militair en commandant Johan De Smet (68) is na vijftig dagen terug van zijn voettocht vanuit Frederikshaven in Denemarken naar het voetbalveld van Sparta Petegem op de wijk Dries, dichtbij zijn woonplaats.

Mooi bruingebrand en duidelijk een paar kilootjes magerder legde Johan in gezelschap van leden van de supportersclub van Sparta Petegem en van spelertjes en fans van voetbalclub ‘De Driesjes’ de laatste kilometers af van een 1.540 km lange sponsortocht. Aan de Kromme Brug in Deinze werd hij opgewacht door sportschepen Norbert De Mey en zijn collega Bruno Dhaenens (beiden Open VLD).

De laatste dag stapte Johan van Knesselare naar Deinze. “Ik mocht daar de laatste nacht slapen bij onze gewezen trainer Patrick Moens”, zegt een vermoeide maar zeer tevreden Johan.

Met deze wandeltocht is de voorzitter van de Sportraad in Deinze niet aan zijn proefstuk toe. Eerder stapte hij al naar Santiago de Compostela en drie jaar geleden maakte hij een garnizoenstocht in Duitsland langs de kazernes waar hij ooit gelegerd was. “De opbrengst gaat naar ‘De Driesjes’, de G-ploeg en -werking van Sparta Petegem. Mijn doel is niet zozeer geld inzamelen maar meewerken aan de naambekendheid van de G-ploegen. Tijdens de tocht heb ik kennisgemaakt met zeer vriendelijke mensen in Denemarken. Echt moeilijk heb ik het nooit gehad, zelfs niet op de warme dagen.”

Af en toe improviseren

“Als het warm zou worden vertrok ik 's morgens al om 5 uur en kon dan vroeger stoppen en rusten. Bijna overal heb ik op een camping geslapen en een paar keer in een jeugdherberg. Het was wel altijd aanpassen. Je kan een strak tijdschema opstellen maar als de veerboot die je wil nemen plots afgeschaft lijkt dan moet je improviseren. Dat overkwam mij in Middelburg. Eind goed al goed op de 50ste dag en de Vlaamse nationale feestdag ben ik weer terug.”

“Ik denk dat velen zo'n tocht aankunnen maar ze moeten zich wel goed voorbereiden. Op 22 mei ben ik met het vliegtuig vertrokken naar Göteborg in Zweden en dan met de veerboot naar mijn vertrekplaats. Ik ga nu even uitblazen en mij donderdag laten wegen. Dan zal ik weten hoeveel overtollige kilootjes ik kwijt ben kwijtgespeeld.”

Wie het relaas over de voettocht van Johan wil lezen kan terecht op de Facebookpagina van John De Smet

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio