Alternatieve vuur- en lichtshow sluit feestelijke veertiendaagse af

Groot vuurwerk na zomerkermis afgelastwegens brandgevaar door aanhoudende droogte

Groot vuurwerk na zomerkermis afgelastwegens brandgevaar door aanhoudende droogte

Het vuurwerk op de Grote Markt gaat dit jaar niet door. Foto: vvp

Belsele / Sint-Niklaas -

Het jaarlijkse vuurwerk op het einde van de zomerkermis wordt dit jaar vervangen door een vuur- en lichtshow. Reden: brandgevaar, door de aanhoudende droogte.

Het stadsbestuur zocht samen met de vuurwerkfirma naar een passende oplossing om er toch een mooi spektakel van te maken.

“De vuurwerkfirma stelde zelf voor om het vuurwerk te vervangen door een alternatieve show zonder projectielen”, zegt burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA). “Volgens de firma is de alternatieve show ook zeer spectaculair. Er wordt ook vuur gebruikt, maar de gebruikte effecten gaan niet hoger dan vijftien meter. Op die manier komt al het brandbare materiaal op de Grote Markt terecht. Dat maakt dat er geen brandgevaar is voor de omliggende tuinen en parken.”

Hopelijk meer neerslag

De brandweer adviseerde zelf ook al om het vuurwerk af te schaffen, wegens brandgevaar door nog brandende of warme projectielen. Die kunnen, door de aanhoudende droogte, snel vuur veroorzaken.

De organisatie raadt iedereen aan om zondagavond 15 juli om 23 uur ter plaatse te komen kijken. In Sint-Niklaas geldt al een week een verbod op open vuren. Om die reden werd begin deze week ook het muzikale vuurwerk in deelgemeente Sinaai afgelast. “Het eerstvolgende vuurwerk is dat van de Vredesfeesten. Hopelijk valt er tegen dan wel wat neerslag”, aldus nog burgemeester Dehandschutter.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio