Antwerp trekt nieuwe rechtsback aan met verleden bij Standard Luik

© www.royalantwerpfc.be

Antwerp schiet laat in actie om zich te versterken, maar woensdag sloeg de Great Old met het halen van Daniel Opare dan toch toe. De 27-jarige flankverdediger, die tussen 2010 en 2014 voor Standard uitkwam, tekende in Deurne-Noord een contract van twee seizoenen met optie.

stdr

Antwerp wilde Opare al eind vorige zomer, maar dat zag zijn club Augsburg toen niet zitten. Nu komt de 27-jarige Ghanees, die bij voorkeur op de rechtsachter speelt, transfervrij over van de Duitse club.

Opare, die in 2009 zijn debuut maakte voor de Ghanese nationale ploeg, is geen onbekende voor de Belgische competitie, want de verdediger speelde eerder dus al vier seizoenen voor Standard. Daar kende de Ghanees een sterke periode, waarna FC Porto hem er kwam wegplukken. Een succes werd het evenwel niet in Portugal, waarna Opare werd uitgeleend aan het Turkse Besiktas. En toen trok de ervaren verdediger naar Augsburg, waar hij dik twintig wedstrijden aan de bak kwam. Vorig seizoen speelde Opare - ook al op uitleenbasis - bij het Franse Lens.

Maar voormalig sterke bij Standard Luciano D’Onofrio, die Opare al vorige zomer naar de Bosuil wilde halen, was Opare dus niet uit het oog verloren, zodat de twee nu toch worden herenigd. Aurélio Buta, de kleine Portugees op de rechtsachter bij Antwerp die momenteel herstelt na een operatie, heeft er zo meteen een stevige concurrent bij.

Meer over RAFC - Royal Antwerp FC

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie