Google voegt 160 kilometer strand, duinen en dijk toe aan Street View

Een strandwandeling maken kan je voortaan gewoon online doen: “Een voordeel, het regent er nooit”

Een strandwandeling maken kan je voortaan gewoon online doen: “Een voordeel, het regent er nooit”

Foto: credit

Assebroek / Oostende / Nieuwpoort / Brugge -

Wandelen langs het strand kunt u voortaan vanuit uw zetel, want Google Street View is nu ook beschikbaar voor onze kust. Alvast één voordeel: het regent er nooit. “Een voorwaarde van Google was dat het geen slecht weer was toen de camera’s passeerden”, klinkt het bij provinciaal toerismebedrijf Westtoer

Over het strand, langs de dijk en door de duinen: een viertal jobstudenten heeft liefst 160 kilometer aan wandelroutes langs de Belgische kust met een Google-camera in beeld gebracht. Dat gebeurde vorige zomer al, maar de beelden staan sinds deze week ook online. Van Knokke tot De Panne, u kunt er voortaan ook virtueel een strandwandeling maken. Al wil provinciaal toerismebedrijf Westtoer vooral volk naar zee lokken met het initiatief. “Zowat 44 procent van wie een uitstap plant, gaat de locatie eerst bekijken op Google Maps en een groot deel daarvan dus ook op Street View”, zegt Luc Abbeloos, directeur marketing van Westtoer. “Maar daarop zijn meestal alleen de autowegen te zien. Door de kustwandelroute in beeld te brengen, tonen we nu de mooiste plaatsen aan onze kust. Dit is dus fantastische promotie en we hoeven er bijna niets voor te betalen. Google stelde de camera's immers gratis ter beschikking.”

En al even fantastisch is het Belgische weer, als we Google mogen geloven. “Er is inderdaad alleen gefilmd op dagen dat het niet regende. Dat had Google zo gevraagd, want de camera's kunnen niet tegen water”, klinkt het verder bij Westtoer. “Maar voorts hebben we ons niet door het weer laten leiden. Op sommige plaatsen zie je dan ook grijze wolken.”

Wat ook opvalt, is dat het op geen enkel strand echt druk is. Sommige stranden liggen er zelfs desolaat bij.

Naaktstrand

“Niet filmen in het weekend en op feestdagen was nog een voorwaarde van Google. Net om te vermijden dat er te veel mensen in beeld zouden komen, want om privacyredenen maakt Google elk gezicht onherkenbaar. Die wazige vlekken staan niet alleen niet erg mooi, maar het onherkenbaar maken is blijkbaar ook een intensief werk.”

En voor de nieuwsgierigen: ja, het naaktstrand van Bredene kan je wel degelijk bezoeken en nee, er valt niet bijster veel te zien. “De beelden zijn er vroeg in de ochtend gemaakt. De jobstudenten hadden niet eens door dat ze voorbij een naaktstrand wandelden, en dat zal voor gebruikers van Google Streetview niet anders zijn.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio