Wanhopige zoon waagt zich diep in de woestijn om ontvoerde moeder (72) nog een keer te zien

Video: Reuters

De 32-jarige Fransman Sebastian Petronin is wanhopig op zoek naar zijn moeder die in 2016 werd ontvoerd door moslimextremisten en naar een onbekende locatie in de uitgestrekte, Afrikaanse woestijn werd gebracht. De familie van de man had al alles geprobeerd om de 72-jarige vrouw vrij te krijgen, maar vreesde het ergste. In mei werd echter plots een propagandavideo van de Française op de website van de jihadi’s gepubliceerd, waardoor er weer een sprankje hoop kwam.

In de video die door de groepering werd verspreid, drukte Sophie Petronin haar wens uit om haar zoon nog eens te zien. Ze zei dat haar gevangennemers - de extremistische groepering Jama’a Nusrat ul-Islam wa al-Muslimin - hem in alle veiligheid zouden laten komen, als ze dat beloofden. Dat was genoeg voor de zoon om op het vliegtuig te springen en aan een wanhopige zoektocht in de Sahara te beginnen. Zijn reis bracht hem naar Niger, waar hij diep in de woestijn een man ontmoette die misschien aan informatie over zijn moeder kon geraken.

Petronin is bereid om zijn leven te wagen om zijn moeder - wier gezondheid zou zijn verzwakt - nog één keer te kunnen spreken. Het risico om zelf gevangen genomen te worden, is echter erg groot: Franse burgers zijn een geliefd doelwit voor extremisten, die ervan overtuigd zijn dat de Franse regering losgeld betaalt. Frankrijk - een land dat in het verleden veel kolonies had - zou volgens jihadi’s ook een grote rol spelen in de strijd tegen moslimextremisten.

De Fransman zet de zoektocht naar zijn moeder verder, al twijfelt hij sterk dat hij ze mee naar huis zal mogen nemen. Toch blijft hij de immense Sahara afspeuren en hij geeft de moed niet op.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees