ATLETIEK Belgisch Kampioenschap BRUSSEL

Jennen Mortier pakt eerste gouden medaille “Dit had ik nooit durven dromen”

Jennen Mortier pakt eerste gouden medaille “Dit had ik nooit durven dromen”

Jennen Mortier wist afgelopen zondag met zijn vreugde geen blijf. Foto: Photo News

Gent -

“Ik hoopte stiekem op een podiumplaats”, vertelde Jennen Mortier na afloop van het BK 5.000 meter in Brussel. “Maar dat het voor de eerste keer in mijn carrière goud zou worden, dat had ik zeker niet durven dromen.”

“De wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion verliep helemaal in mijn voordeel”, blikt de 21-jarige atleet van Racing Gent nog eens terug. “Ward D'hoore zette zich samen met Stijn De Vulder en Mats Lunders meteen aan de leiding. Ze hadden duidelijk baat bij een snelle race. Dat maakte het voor mij gemakkelijk. Ik hoefde het tempo maar te volgen. In de slotkilometer werd er uiteraard versneld, waarna ik er bij het ingaan van de laatste ronde vandoor ging. Die laatste ronde zou ik volgens sommigen in 53 seconden afgelegd hebben.”

Meteen mocht Mortier, afgeklokt in 14'05"37, zijn eerste gouden medaille alle categorieën in ontvangst nemen. Thomas De Bock werd tweede in 14'22"51. Het brons was voor Kim Ruell. De dag daarna was het nagenieten bij de man die deze winter ook al provinciaal kampioen veldlopen werd. “Een tiental kilometer loslopen, wat kracht- en stabiliteitsoefeningen, meer stond er niet op het programma. Maar daarna was het weer werken geblazen om de volgende opdrachten voor te bereiden.”

Mortier, die volgend jaar zijn bachelor industrieel ingenieur afwerkt, kon dankzij zijn topsportstatuut sport en studies perfect combineren.

“Mijn seizoen startte op de IFAM, waar mijn 5.000 meter niet zo denderend was. Daarna heb ik de focus gelegd op de 1.500 meter. Die blijf ik in mijn wedstrijdprogramma opnemen. De snelheid die je in dat nummer kan ontwikkelen, komt sowieso mijn 5.000 ten goede. Ook op de meetings van Kortrijk en Heusden-Zolder zal ik dat kortere nummer lopen. Daarna is dan de vraag: nog doorgaan of het seizoen afsluiten.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio