Langste vingernagels ter wereld geknipt met elektrische zaag om tentoongesteld te worden

Video: Reuters

De man met de langste vingernagels ter wereld is zijn titel en wereldrecord kwijt nadat hij ze liet afknippen zodat hij de nagels aan het grote publiek kunnen laten zien. Na 66 zonder nagelknipper of zelfs een vijltje, besloot de 82-jarige Shridhar Chillal dat het tijd was om zijn meterslange nagels met pensioen te sturen. Chillal stopte in 1952 met zijn nagels bij te werken, nadat hij per ongeluk de nagel van een leraar brak en door de man werd uitgekafferd. “Hij zei dat ik nooit zou weten hoeveel moeite en tijd er nodig is om verzorgde nagels te hebben.”

Shridhar Chillal had enkele jaren het wereldrecord van ‘langste nagels aan één hand’ en had in totaal zo’n 9 meter aan nagels aan zijn linkerhand. Door het gewicht en de lengte van de nagels kan hij zijn hand al decennia niet meer gebruiken: zijn vingers samengegroeid, waardoor zijn linkerhand eerder een klauw is. Toch is de man - die 22 jaar als fotograaf voor de Indiase regering heeft gewerkt - gelukkig getrouwd, heeft hij twee kinderen en drie kleinkinderen.

Zijn vingernagels moesten met een elektrische zaag worden geknipt en zullen nu een ereplaatsje krijgen in Ripley’s Believe It or Not!, een museum in New York dat zich heeft gespecialiseerd in bizarre dingen. Chillal heeft wel nog steeds moeite met zijn ‘kale’ hand, maar is tevreden dat zijn levenswerk niet zomaar verloren zal gaan. “Het was de juiste beslissing, ik ben er zeker van dat mijn nagels zullen worden verzorgd.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees