Tweede weekend van Machelen Gulde met openluchtfilm en Leieleude

Guldedame Lynn Devlieger en Guldeheer Steven Van Assche tussen voorzitter Guy Peirs en burgemeester Simon Lagrange. Foto: Ludo Verthé

Zulte - Het tweede weekend van Machelen Gulde start met een geste naar de jeugd. Zij krijgen vrijdagavond 13 juli om 18 u gratis kermisbonnetjes en mogen aanschuiven voor een gratis ijsje aan de ijskar. Daarna kunnen zij naar de kinderdisco met randanimatie. ‘s Avonds, vanaf 21 u, is het de beurt aan de oudere jongeren met een optreden van Mr P. & The Caddilacs aan bistro De Afspanning. Nog later treedt Renzo Cortes op in café ’t Tonneke. Het orgelpunt van Machelen Gulde komt echter op zondagnamiddag met Leieleude.

Film in open lucht

Op zaterdagavond wordt het Oude Leieplein omgetoverd tot een openluchtbioscoop. Je kan er de Vlaamse actiefilm “Patser” van Adil El Arbi gaan bekijken, zodra het goed donker is, om 22.45 u. Vanaf 21 u kan je echter je stem al smeren met een poging tot zingen in de karaoke in café ’t Tonneke.

Leieleude

Hoogtepunt van het tweede weekend van Machelen Gulde is ook dit jaar de Leie Jump in de Oude Leie. Honderden Machelaars en streekgenoten springen om 15 u in het water van de Oude Leie aan de kerk van Machelen. Als je ouder bent dan tien jaar, kan je ter plaatse inschrijven tussen 14 u en 14.45 u. Wie jonger is dan twaalf springt met begeleider. Er zijn zwemvesten voorzien, maar waterschoeisel is verplicht.

De jump wordt gevolgd door Leieleude op het Oude Leieplein. Feest & Cultuur Machelen en tal van Machelse verenigingen zorgen er voor snacks, drinks en ambiance. Er is animatie voor kinderen en volwassenen, zoals de Oude Leiefontien, walk on water, waterfietsen, een springkasteel, een kinderzwembad, een clown … Om 16 u begint de keileuke kinderfuif Jajajoepie Kidsparty.

Later op de avond speelt de Still Crazy Coverband, om 18 u, en sluit Partie Party, met Kurt Burgelman, aan om 20 u. De Gulde 2018 wordt afgesloten om 22 u.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio