Nog de hele dag verkeerschaos in en rond Brussel

Nog de hele dag verkeerschaos in en rond Brussel
Brussel -

Goed en slecht nieuws voor de automobilisten in en rond Brussel. Vanavond is de Navo-top voorbij. Maar vandaag wordt nog de hele dag verkeerschaos verwacht. Onder meer richting luchthaven van Zaventem waar alle staats- en regeringsleiders vandaag weer vertrekken. Sommige andere vluchten kunnen lichte vertraging oplopen.

De ochtendspits in en om Brussel draaide donderdagochtend weer zwaar in de soep. Onder meer de Montoyerlaan, de Belliardstraat en de E40 (tussen de Ring en Reyers werden afgesloten. Ook de A201 aan het Navo-gebouw, een belangrijke toegangsweg tot de hoofdstad, blijft nog de hele dag in beide richting gesloten.

Alsof de ellende nog niet erg genoeg was, gebeurde er op de buitenring van Zaventem ter hoogte van de Henneaulaan donderdagochtend een ongeval op de linkerrijstrook. Daarnaast is ook de rechterrijstrook en een deel van de uitrit naar Zaventem en Henautlaan versperd door een ladingverlies.

Ring afgesloten

De top zou kort na de middag afgelopen zijn. Maar dan moeten de 55 delegaties en 29 staats- en regeringsleiders allemaal vertrekken. Dat betekent dat de Brusselse ring na de middag verschillende keren zal afgesloten worden voor het verkeer en dat er zware verkeershinder wordt verwacht.

Wie deze middag vanop Brusselse Airport vertrekt, wordt gevraagd om op tijd te komen en rekening te houden met grote verkeershinder richting luchthaven.

Ook het luchtverkeer zal mogelijk een beetje hinder ondervinden. Chartervluchten zullen even opgehouden worden en voorrang moeten geven aan de vliegtuigen met staatshoofden en regeringsleiders.

De twee Boeing VC-25’s van de VS staan nu nog op Brucargo geparkeerd, waar ze dag en nacht bewaakt worden. Kort na de middag stijgt Air Force One, met president Trump en zijn vrouw Melania aan boord, op vanop baan 25R. De eerste vliegtuigspotters waren donderdagochtend al post.

Tegen vanavond zou iedereen weg moeten zijn en kunnen de 2.400 politiemensen en 1.000 militairen die gemobiliseerd werden om alles in goede banen te leiden, eindelijk even op adem komen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S