Slachtoffer van home invasion krijgt voorwaardelijke celstraf voor speedhandel

Slachtoffer van home invasion krijgt voorwaardelijke celstraf voor speedhandel

Foto: Shutterstock

Ichtegem -

Een 20-jarige jongeman uit Eernegem heeft in de Brugse rechtbank twee jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor speedhandel. Zijn 30-jarige vriendin werd vrijgesproken voor verkoop maar kreeg wel 80 uur werkstraf voor bezit van speed. Op maandagavond 5 maart sloegen drie gemaskerde mannen met een voorhamer de voordeur in van de woning van Bryan S. en Charlotte W. langs de Aartrijkestraat in Eernegem. Twee daders drongen de woning binnen, terwijl hun kompaan buiten de wacht hield.

Toen de politie met man en macht ter plaatse kwam waren de mannen al gaan vliegen. Een speurtocht met honden, een helikopter en vier combi’s leverde niets op, maar in de woning troffen de agenten wel 190 gram speed aan in de diepvries, verborgen tussen enkele potten soep. Er slingerde ook verpakkingsmateriaal rond om de drugs te verhandelen.

Charlotte W., die op het moment van de feiten niet thuis was, beweerde niets af te weten van het handeltje van haar vriend. Ze verklaarde wel dat ze al eens een lijntje speed snoof om wakker te blijven of te vermageren. Ook Bryan S. was op het moment van de feiten afwezig. Hij werd kort nadien opgepakt bij een vriend en zat sindsdien in voorhechtenis. S. liep op zijn zeventiende bij de jeugdrechter al een veroordeling op voor drugsfeiten.

Het onderzoek naar de homejacking is intussen zo goed als afgerond. Er werden intussen twee verdachten opgepakt. Het zou om een wraakactie hebben gegaan. De zaak komt vermoedelijk eind augustus voor de rechtbank.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees