Elf maanden cel voor stenengooiende havenindringer: “Ze begonnen te spelen met hun geslachtsdeel”

Elf maanden cel voor stenengooiende havenindringer: “Ze begonnen te spelen met hun geslachtsdeel”
Zeebrugge / Brugge -

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 26-jarige Algerijn veroordeeld tot elf maanden effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen en voor het binnendringen van de haven van Zeebrugge. Mohamed B. gooide met stenen naar een bewakingsagente.

Op dinsdag 27 maart keerden enkele havenindringers zich tegen een vrouw die instaat voor de beveiliging in de haven. Dokwerkers kwamen de vrouw te hulp, waarop de transmigranten met stenen begonnen te gooien. De vrouwelijke beveiligingsagente werd drie keer geraakt door de stenen. Tien minuten later werd de Algerijnse verdachte aangetroffen onder een trailer.

De bewakingsagente vertelde op een eerdere zitting al hoe ze alleen op het groepje indringers werd afgestuurd. “Ze haalden hun geslachtsdeel boven en begonnen ermee te spelen. Toen twee havenarbeiders tussenbeide kwamen, kreeg ik een steen tegen mijn hoofd en twee in mijn rug. Dat soort feiten is dagelijkse kost voor ons.” D.L. herkende de beklaagde op de zitting formeel.

Mohamed B. blijft desalniettemin volhouden dat hij zelf niet met stenen heeft gegooid. De verdediging hekelde vooral het hardvochtig beleid tegen transmigranten, waardoor een negatieve sfeer ontstaat. “Daardoor worden disproportionele middelen ingezet tegen die mensen. Men schiet tegenwoordig zelfs op voertuigen met transmigranten”, aldus meester Jean-Marie De Meester.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees