Tot veertig maanden cel voor bende gauwdieven die toesloegen in Antwerps Centraal Station

Tot veertig maanden cel voor bende gauwdieven die toesloegen in Antwerps Centraal Station
Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft donderdag acht mannen veroordeeld voor een reeks gauwdiefstallen. Ze sloegen vooral toe in het Centraal Station van Antwerpen, waar ze reizigers van hun bezittingen beroofden. Ze kregen celstraffen tot veertig maanden opgelegd.

De mannen zijn van Algerijnse origine en verbleven illegaal in het land. Ze viseerden vooral de perrons van de internationale treinen, omdat de zakenmensen of toeristen die daarvan gebruik maken, vaak waardevolle spullen bij zich hebben.

Via camerabeelden in en rond het station konden de beklaagden geïdentificeerd worden. Begin 2018 volgden de arrestaties. De bende kon aan negentien feiten gelinkt worden die tussen augustus en december 2017 gepleegd werden. Voor één diefstal werden de beklaagden vrijgesproken, alle andere vond de rechtbank bewezen.

Volgens hun advocaten hadden ze de diefstallen gepleegd om rond te kunnen komen. Een aantal van hen werd vorig jaar al veroordeeld voor gauwdiefstallen in het station. Toen kwamen ze nog met voorwaardelijke celstraffen weg, nu kregen de meesten effectieve gevangenisstraffen opgelegd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees