Dakloze twintiger vraagt man op straat voor wat kleingeld, maar krijgt een job in de plaats

Dakloze twintiger vraagt man op straat voor wat kleingeld, maar krijgt een job in de plaats

Schoorvoetend vroeg een dakloze jongen naar wat geld om te eten, verbaasd kreeg hij in plaats daarvan een job aangeboden. Zakenman James Minn (40) wilde immers meer doen voor de 25-jarige Ryan Davidson. Het hartverwarmende hoopvolle gebaar van de Brit gaat razendsnel viraal.

Enkele keren per dag waagt Ryan zich al drie jaar lang aan de vraag of iemand wat geld kon missen. Met de kleine giften wilde hij zichzelf wat te eten kopen, om te kunnen overleven op de straten in Newcastle. Vaak liepen mensen hem zonder een blik waardig te gunnen voorbij, maar toen hij James Minn aansprak, veranderde zijn hele leven.

De zakenman vierde net samen met zijn vrouw en twee vrienden zijn vijftiende huwelijksverjaardag en was heel goed geluimd. Hij nam eerst zonder er veel bij na te denken een briefje van 20 pond (ongeveer 22 euro) uit zijn portefeuille. Maar toen hij het geld aan de jongen gaf, besefte hij dat hij veel meer kon betekenen voor de twintiger.

Eén keer een tweede kans

De twee raakten aan de praat en James besloot om Ryan niet alleen geld, maar ook een toekomst te geven. Hij had maar één vraag voor de jongeman: “Als ik je een job zou aanbieden, zou je ze nemen?” Ryan twijfelde geen seconde: “Ik zou er voor 1.000 procent voor gaan.” Enkele minuten later had James de twintiger aangenomen voor een job in zijn bedrijf met schilderwerken.

“Ik kon het niet geloven”, reageerde Ryan aan The Sun. “Hij is echt geweldig. Ik heb zoveel geluk dat hij mijn pad gekruist is. Hij geeft me niet alleen een job, hij geeft me zoveel meer. Hier kunnen geweldige dingen van komen.” De jongeman ging meteen op zoek naar een klein flatje, waar hij opnieuw met goede moed aan het leven kon beginnen.

De hoopvolle blik van Ryan en het prachtige gebaar van James gingen razendsnel viraal. Duizenden mensen reageerden en deelden likes uit. De tante van Ryan kocht meteen een mobiele telefoon voor haar neef, zodat hij ook voor zijn werk goed bereikbaar was. Een melkman uit de buurt belde de jongen onmiddellijk op, en hij bood hem een rit aan zodat de jongeman goed en wel op zijn eerste werkdag te raken.

Valse start

Maar toen de melkman op de allereerste dag op het afgesproken punt stond, was Ryan nergens te bespeuren. Teleurgesteld en ontmoedigd kwam hij zonder zijn compagnon aan bij het bedrijf van James. Droevig liet de zaakvoerder het nieuws weten via Facebook. Maar alles bleek te berusten op een misverstand: Ryan vertelde hem dat hij die ochtend op een gesprek was geweest om zijn eerste appartementje te tekenen. Zijn gsm had geen krediet meer, waardoor hij James niet had kunnen contacteren.

Op dag twee stond Ryan wel meteen paraat. Sinds dinsdag doet hij dienst als nieuw lid van het schilderteam van James. En de jongeman is er helemaal klaar voor: “Ik apprecieer zijn gebaar echt. Ik wil zo graag mijn leven omgooien. Ik heb geen idee wat ‘normaal’ betekent, maar daar hoop ik op: op een normaal leven”, besluit hij.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees