Donald Trump en Melania stappen hand in hand uit na aankomst in Groot-Brittannië

Video: Reuters

De president van de Verenigde Staten is donderdag in Groot-Brittannië geland voor zijn vierdaagse bezoek aan zijn bondgenoot. Voor de gelegenheid stapte hij hand in hand met echtgenote Melania het vliegtuig af. Ondertussen zijn de twee aangekomen op Blenheim Palace, waar hen een staatsdiner met de Britse premier Theresa May wacht.

De Amerikaanse president werd in de luchthaven van Stansted verwelkomd door de Britse minister van Internationale Handel Liam Fox en de Amerikaanse ambassadeur Woody Johnson. Trump zal de Britse koningin Elisabeth en premier Theresa May ontmoeten. Op de agenda van de gesprekken staan onder meer handel, veiligheid, de Brexit en het Midden-Oosten.

Talloze Britten zijn niet opgezet met het bezoek van de Amerikaanse president en er kwam heel wat protest toen uitlekte dat hij 12 juli naar het eiland zou afreizen. Tegenstanders van de man zamelden zelfs duizenden euro’s in om een gigantische ballon te maken, zodat ze de spot kunnen drijven met het kinderachtige gedrag én de kleine handen van Trump.

(Lees verder onder de video)

Archiefbeelden van de hoe de ballon werd gemaakt in juni Video: Reuters

De actievoerders kregen eerst geen toestemming om de ballon op te laten, maar begin juli gaf de Londense burgemeester alsnog zijn fiat om ‘Baby Trump’ boven het parlement te laten vliegen. Het is nog wachten op de luchtmacht om de ‘niet-standaard vlucht’ goed te keuren, maar het ziet ernaar uit dat de Amerikaanse president zijn karikaturale evenbeeld zal zien als hij vrijdag naar de Britse hoofdstad reist.

Trump noemde Groot-Brittannië onlangs nog een ‘hot spot’, die momenteel woelige tijden beleeft door de politieke crisis en de nakende Brexit. Het Amerikaanse staatshoofd reist donderdag nog naar Oxfordshire, om een bezoek te brengen aan Blenheim Palace, een statig landhuis waar Winston Churchill geboren en getogen is.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees