Heirbrugmolen voortaan beter bereikbaar

Heirbrugmolen voortaan beter bereikbaar

Karin Mechant en Dago Caals van brasserie De Molen zijn tevreden. “Het stadsbestuur is zijn beloftes nagekomen.” Foto: ies

Lokeren -

De Heirbrugmolen is veel beter bereikbaar. De site heeft nu een nieuwe toegangsweg en een ruime parking. Zondag wordt alles feestelijk ingewijd.

“De Heirbrugmolen is een van de vele toeristische paradepaardjes in onze stad. Elke tweede en vierde zondag van de maand kan iedereen de molen ook in actie zien. We willen dit stuk erfgoed nog bekender maken en er meer activiteiten organiseren”, zegt schepen van Toerisme Marina Van Hoorick (Open VLD).

Omdat de site moeilijk toegankelijk was en de molen en de omgeving een opknapbeurt konden gebruiken, kocht de stad enkele gronden die palen aan de molen.

Ecologisch

De toegangsweg vanuit de Heirbrugstraat is op een ecologische manier heraangelegd en er is nu een openbare parking.

“Die is dus niet alleen bestemd voor de bezoekers van de molen en de brasserie en biedt plaats aan een twintigtal wagens, inclusief een parkeerplaats voor gehandicapten”, zegt schepen van Openbare Werken Sabine Van Rysselberghe (Open VLD).

“De parking kreeg een groen karakter. Het gras is al ingezaaid, de andere groenvoorzieningen worden op een gepast tijdstip aangeplant. Een soort karrespoor waarbij de wagens aan één kant op de verharding met klinkers rijden, beperkt de snelheid.”

Extra verfbeurt

De molen kreeg een extra verfbeurt. Later volgt de aanleg van een petanqueterrein en zal een fietsroute langs de molen lopen.

“Ook dankzij de speeltuin en de groene omgeving zullen de toerist en de Lokeraar de molensite ervaren als een oase van rust in het centrum”, aldus de schepen.

Karin Mechant en Dago Caals van de aanpalende brasserie De Molen zijn in de wolken. “Het stadsbestuur is zijn beloftes om de site op te waarderen volledig nagekomen. Dat was noodzakelijk om onze zaak rendabel te maken.”

Karin en Dago willen ook een duit in het zakje doen. “Tijdens de vakantie zijn we elke dag open, behalve op maandag. We willen ook evenementen organiseren en werken al samen met de mensen van Kovekenskermis.”

Concert

De molensite heropent op zondag 15 juli. Gerry De Mol zingt dan rustige Nederlandstalige nummers over het leven en over Lokeren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio