De schuld van de sossen, vuile lollen en halal beats: onze tips voor dag 2 van de Gentse Feesten

De schuld van de sossen, vuile lollen en halal beats: onze tips voor dag 2 van de Gentse Feesten
Gent -

Zo. Wat was dat allemaal gisteren? De Gentse Feesten 2018 zijn gisteren opnieuw in alle onstuimigheid losgebarsten. Ervan genoten? Mooi. Ademhalen, stevig ontbijten en klaar maken voor dag twee dan. Hier zijn alvast onze tips.

1. De 175ste Gentse Feesten worden die van de herbruikbare bekers. Dit jaar zijn ze plots bijna overal. Goed zo, leve de Klimaatzaak. Maar een pint in glas kan ook smaken. Het kan nog op het Veerlepleintje, bij het Gravensteen. Ideaal voor een aperitiefje. Met onze ex-collega ­Karel Van Keymeulen, bijvoorbeeld. Hij komt (om 11.30 uur) praten met (en over) inspirerende vrienden.

De schuld van de sossen, vuile lollen en halal beats: onze tips voor dag 2 van de Gentse Feesten
Dirk Bauters, altijd lachen daar. Foto: fvv

2. Blijf daarna gerust zitten voor de vuile lollen van Dirk Bauters (om 13.30 uur). Met of zonder zijn vrouw, Vanessa Chinitor. En een Hollander, een Spanjaard en een Duitser. Altijd lachen daar. Een certitude.

3. Voor wie met de kinderen op stap wil, zijn er kindvriendelijke oorden. Bijvoorbeeld Carnivale op het Coyendansplein (vanaf 14 uur), een kermisdorp met een carrousel, een race tussen reuzenschildpadden en de grootste vleesetende plant ooit. Van hier is het een kleine stap naar die andere veelbelovende act van MiramirO: Capilotractées (Dok Noord, 20 uur), met twee dames die de oude circuskunst van het haarhangen beoefenen.

4. Pimp Yo’Dress: nog een ideale manier om de eerste volle feestendag te starten. Breng je eigen kledingstuk mee en laat je pimpen door twee ontwerpsters met schaar en naaimachien. Zeker weten dat er op de feesten niemand in dezelfde outfit rondloopt als jij! Tussen 11 en 17u30, Café De Loge , Annonciadenstraat 5

5. Voor wie bij witloof vooral aan de winter denkt is er vandaag de theaterpremière van Le Chicon (om 20 uur). Daarvoor mag je afzakken naar de verduisterde zaal van Theater Arca. De gevestigde naam van Action Zoo Humain, het gezelschap van Chokri Ben Chikha, belooft dat ommetje de moeite waard te maken.

De schuld van de sossen, vuile lollen en halal beats: onze tips voor dag 2 van de Gentse Feesten
“De schuld van de sossen”, vandaag op Batacratie. Foto: sln

6. De schuld van de sossen: het blijft elk Gentse Feesten een doel, zo snel mogelijk gaan kijken wat CirQ allemaal uitvreet in de Willem de Beersteeg. De vzw doet als Batacratie mee aan de verkiezingen – dat belooft ze althans – en geeft al een voorproefje. Vandaag: “De schuld van de sossen: regen.”

De schuld van de sossen, vuile lollen en halal beats: onze tips voor dag 2 van de Gentse Feesten
Vlaanderen Zingt uit duizenden kelen, om 20 uur op Sint-Baafs.

7. Uit duizenden Vlaamse kelen: als Vlaanderen zingt (foto), is dat vandaag op het Sint-Baafsplein: één koor, 40 hits, tekstboekjes en duizenden goed gesmeerde stembanden. 20u, Sint-Baafsplein.

8. Het zit in de genen: The Skinny Genes is een unieke samenwerking tussen Eva De Roovere en Wimmeke Punk, ook naast het podium familie van elkaar. Een mooie blend tussen wee uiteenlopende muzikale werelden en stemmen. 23u15, Luisterplein

9. Gainsbourg nocturne: Derek en de geschoolde jazz-zangeres Maria brengen liedjes van de grote Franse chansonnier/provocateur onder de bomen van Place Musette. Gitarist Rudolf Hecke voorziet ze van de nodige achtergrondinfo. 23u30, Beverhoutplein

10. Afsluiten met een avondje halal beats? Een zweterige Arabische technonacht? Of een opzwepende Egyptische trouwfeestnacht? Dat kan dit jaar in Huna Hut, een van de nieuwe plekken op de Feesten. In een kelder in de Kammerstraat 10 bouwt Huna Hut drie avonden feest met ‘niet-Westerse’ dansmuziek. Zweterig, dat belooft. Voor als de beentjes nog fris zijn.

En voor wie na een nachtje op de Vlasmarkt niet naar huis wil: ga naar De Kolonie (Bij Sint-Jacobs), de opvolger van L’Enfant Terrible, waar je elke ochtend vanaf 7 uur kan feesten tot ze je buiten gooien. Maar… onthoud het Tweede Gebod van de Gentse Feesten: Houdt uw mond wanneer ge de feestenzone verlaat. En roept stillekes.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio