Helaas, geen Belgische ritzege vandaag in de Tour: de twee tenoren leggen uit waarom

Helaas, geen Belgische ritzege vandaag in de Tour: de twee tenoren leggen uit waarom

Foto: Photo News

Hij was één van de namen die op het blad der favorieten voorkwam voor de etappe naar Mûr-de-Bretagne, maar winst zat er nooit echt in voor Philippe Gilbert (QuickStep Floors). “Ik wilde op mijn eigen ritme rijden en verloor zo posities”, luidde het bij Phil. Geletruidrager Greg Van Avermaet was dan weer tevreden dat hij zijn mooie leiderstrui mocht behouden.

”Ik zat redelijk goed vooraan aan de voet van de slotklim”, vertelde Gilbert meteen na de finish aan de camera van Sporza. “Ik dacht dat ik wat op mijn eigen ritme moest rijden, maar daardoor verloor ik posities. Ik heb daarna niet meer geprobeerd om mee te sprinten. Het is ook geen verrassing dat Daniel Martin wint. Er was één naam die terugkwam op de teambespreking vanmorgen en dat was hij. Hij is nu eenmaal heel sterk op zulke aankomsten. En nu? Nu wordt het wel moeilijker om etappes te winnen, maar we blijven erin geloven!”

Ook geletruidrager Greg Van Avermaet kon geen vuist maken in de strijd om ritwinst, al lag dat op deze moeilijke aankomst ook wel in de lijn der verwachtingen. Van Avermaet was dan ook vooral blij dat hij het geel om de schouders houdt. “Het was heel lastig, het tempo lag vanaf de voet van de slotklim heel hoog en het viel nooit stil”, aldus de olympische kampioen. “Ik moest gewoon bij de groep blijven en dat was het. Op een bepaald moment dacht ik, gewoon de groep bijhouden en het zal wel voldoende zijn. Na de aanval van Martin kwam het erop aan om mijn eigen tempo te zoeken, want ik kon niet volgen. Ik probeerde Alaphilippe als richtpunt te gebruiken. Gelukkig zaten ik en Richie Porte allebei in die in eerste groep, want er vielen veel seconden te verliezen vandaag.”

Corrigeer