Nieuwe uitbaters kiezen voor zelfde naam boven en beneden

Horecazaken Kursaal opnieuw open als 'Kurso'

Filip Derveaux: “Opengegaan in stilte, maar snel zat het terras vol.” Foto: dji

Oostende -

De horecazaken in het Kursaal zijn eindelijk terug open. Voor het eerst gebeurt dat onder dezelfde naam: Kurso. Beneden kan u terecht voor apero, lunch en diner, boven voor seminaries en events. Een nieuwe wind, een nieuwe stijl.

De restaurants in het Kursaal - Agua del Mar en Ostend Queen - waren al sinds begin dit jaar dicht. De nv Exploitatie Kursaal Oostende (EKO) was sindsdien op zoek naar nieuwe uitbaters. Na enkele stille maanden raakte in mei bekend dat de groep 3Square rond de Gentse horecaman Filip Derveaux de nieuwe uitbater wordt van beide zaken. Derveaux was tot vandaag vooral bekend als de drijvende kracht van Coeur Catering, dat vorig jaar nog werd uitgeroepen tot tweede beste eventcateraar van het land.

Grootse plannen

Ook in Oostende heeft hij grootse plannen. Beide zaken in het Kursaal krijgen voor het eerste dezelfde naam: Kurso. Enkel de baseline is anders: apero, lunch, diner voor de brasserie beneden, seminaries en events voor de ruimte boven. “We hebben bewust voor dezelfde naam gekozen. Dat schept duidelijkheid en vertrouwen. Alles wordt in dezelfde stijl ingericht”, zegt Filip Derveaux. Die stijl geeft ons een beachgevoel, via groene kleuren, opvallende verlichtingsarmaturen, en palmbomen op de muur. De herkenbare mosselmuur aan de toiletten is verdwenen. “Om te breken met het verleden”, zegt Filip, die de brasserie voorlopig nog als pop-up beschouwt. “We hebben de zaak al een volledig nieuwe look gegeven, maar na de zomer gaan we ingrijpende veranderingen uitvoeren. De brasserie gaat dan vijf weken dicht. We zullen onder andere de keuken uitbreiden, de bar wat kleiner maken, en centraal een deuropening maken naar de keuken. Ten laatste in december zal het vernieuwde Kurso dan de deuren openen.”

Deze zomer biedt Kurso een traditionele kaart aan. “Klassiekers die we op onze eigen wijze brengen”, zegt Filip. “We werken ook nauw samen met het Kursaal door concertmenu's aan te bieden. Vanaf de winter spelen we met het idee om een middag- en avondkaart te voorzien”, zegt Filip. 3Square plant ook nog werken in de eventzaal boven. “De ruimte is nu al beschikbaar, maar zal tegen september volledig in de nieuwe stijl klaar zijn”, zegt Filip. Blikvanger deze zomer wordt het terras van de brasserie met meer dan honderd plaatsen mét zicht op zee. “Je kan er lekker eten, maar we voorzien ook een ruimte voor tapa's en om iets te drinken. We zijn opengegaan in alle stilte, maar op dag twee zat het terras al vol. We merken dat de Oostendenaars en de toeristen stilletjes aan de weg opnieuw terugvinden naar de horecazaken van het Kursaal. En daar zijn we heel blij om.”

Brasserie Kurso is gesloten op dinsdag. Op de andere dagen is de keuken doorlopend open van 12 tot 21.30 uur.Info: www.kurso.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio