Parket vermoedt dat de brand werd aangestoken

Man ziet zijn auto in brand staan en raakt zwaar verbrand na ontploffing

Man ziet zijn auto in brand staan en raakt zwaar verbrand na ontploffing

Op de parking van de horecazaak Carlton brandde dit voertuig uit. Foto: bfr

Boezinge / Zillebeke / Ieper -

In de nacht van woensdag op donderdag geraakte een man zwaar verbrand nadat er zich een ontploffing had voorgedaan in zijn brandende wagen. Die stond voor horecazaak Carlton. Het voertuig werd in brand gestoken.

Woensdagavond werd de brandweer van Zonnebeke omstreeks 23 uur opgeroepen voor een autobrand langs de Meensesteenweg, op de grens van Zillebeke met Zonnebeke. Op de parking van de horecazaak Carlton stond een geparkeerde wagen in lichterlaaie. “Toen we aankwamen stond de auto al volledig in brand. We konden het vuur snel blussen, maar konden niet voorkomen dat de wagen helemaal uitbrandde”, aldus Lieven Delva van de brandweer van Zonnebeke. Op dat ogenblik was de eigenaar van de wagen al met zware brandwonden weggevoerd naar het ziekenhuis. “De eigenaar van het voertuig is wellicht naar buiten gekomen. Op dat ogenblik was er een ontploffing”, meldt het parket van Ieper.De verwondingen die de man opliep, zijn ernstig. De man, die tot gistermiddag nog op intensieve lag, kon voor gisterenavond nog niet verhoord worden.

Na het voorval stuurde het parket een deskundige ter plaatse om de omstandigheden van de autobrand te onderzoeken. “Getuigen hebben een wagen zien vertrekken, vermoedelijk was dat de dader. Voorlopig zijn er echter geen aanwijzingen richting de dader”, luidt het bij het parket. Ook een buurtonderzoek leverde voorlopig niets op.

Horecazaak Carlton is vooral bij het Franse publiek behoorlijk gekend. Heel wat senioren komen er tijdens de weekends dansen. De zaak wordt al enige jaren uitgebaat door een Frans-Portugees koppel. Buurtbewoners ondervonden er de voorbije jaren quasi geen overlast. De zoon van de uitbaters van Carlton is het gezicht van nachtclub Holiday Club in Geluveld, een populaire discotheek die vaak bezocht wordt door Noord-Fransen. Die moest enkele maanden geleden dicht nadat bij een razzia drugs en wapens gevonden werden. Of er een link is tussen de nachtclub en het voorval van woensdagnacht nabij Carlton is onduidelijk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio